Colac cu praline de ciocolată

de Panacris in Dulciuri, 15 Oct 2013 | 2826 vizualizari

 

Băieții au deschis o cutie cu bomboane de ciocolată, care nu prea le-a fost pe plac, am tot dat-o de colo, colo până a ajuns în frigider, unde intrase în moarte clinică, așa că m-am hotărât să o resuscitez și să-i mai dau o șansă de a-și duce datoria până la capăt, aceea de a fi consumată =)) Hai că v-am aburit destul :D! Să trecem la treabă ;) P.S. Gaby_d, aluatul tău dospit cu brânză de vaci, a devenit vedetă în bucătăria mea :-* >:D

 

INGREDIENTE

    • Pentru aluat:
    • făină albă de grâu 350 g.
    • brânzică cu smântână Ceva fin de la Delaco 150 g,
    • ulei de arahide 10 ml,
    • zahăr tos 2 linguri,
    • sare iodată 1 linguriță,
    • drojdie uscată 2 lingurițe,
    • lapte călduț 200 ml,
    • ou 1 bucată,
    • Pentru umplutură:
    • praline de ciocolată albă și neagră cca. 200 g

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu praline de ciocolată:

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, brânzica cu smântână, oul bătut, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.

Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, apoi pe fiecare felie se adaugă câte o bucată ciocolată . Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o formă de guguluf suprapuse. Se pune colacul obținut, la copt la foc mediu, cca. 30 de minute.  

Se poate servi cald sau reci. Spor la treabă și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu praline de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

ieri la 20:08

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Colac secuiesc