Colac impletit, cu stafide –pentru Paste

de divainbucatarie in Dulciuri, 16 Mar 2011 | 3917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 420 g faina
  • 120 g zahar
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 g unt -il topim
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 mana de stafide muiate in lapte cald si 3 picaturi de rom
  • 1 galbenus
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac impletit, cu stafide –pentru Paste:

Ametecam faina cu zaharul, coaja de lamaie si untul topit. Adaugam apoi oul batut, maiaua (obtinuta din drojdie amestecata cu 2 linguri lapte cald si o lingura de zahar), esenta de vanilie si laptele caldut.Punem si stafidele dupa ce le stoarcem de lapte si framantam aluatul pana devine neted. Il acoperim cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut sa creasca cam 30-45 de minute, pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in jumatate, apoi fiecare parte in alte 3 parti egale pe care le vom modela ca pe niste rulouri.

Impletim rulourile si le unim capetele, in cerc. Punem cu grija colacii in tava, pe hartie de copt. In mijlocul fiecarui colac punem o bucata de folie de aluminiu pentru ca atunci cand va creste in cuptor sa ramana gol in centru.


Ii ungem cu galbenus si ii dam la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 de minute (faceti testul cu scobitoarea), avand grija sa ii acoperim cu hartie dupa 15 minute de copt pentru a nu se arde prea mult la suprafata.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac impletit, cu stafide –pentru Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

divainbucatarie 1

18.03.2011, 08:49

Multumesc epurasha!

divainbucatarie 1

18.03.2011, 08:50

Multumesc Craita!

adry88 1

03.06.2011, 11:15

superb

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Finetti