Coltunasi cu aroma de scortisoara

de ANCA in Dulciuri, 25 Ian 2010 | 4560 vizualizari

 

O preluare a retetei Anisoarei, adaptata de mine..:)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina tip 000
  • 1 ou
  • 225 ml apa calduta
  • sare
Umplutura:  
  • 500 g branza dulce 
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • jumatate lingurita scortisoara macinata
  • unt
  • smantana
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu aroma de scortisoara:

Faina se amesteca cu putina sare. Oul l-am bautu cu apa calda si am adaugat peste faina, amestecand bine sa se omogenizeze. Apoi am framantat aluatul obtinut pana se dezlipeste de pe mana, cam 10 minute, si l-am lasat de-o parte jumatete de ora.


Umplutura: se amesteca branza cu oul, zaharul, vanilia si scortisoara.



Punem o oala cu circa 4 l apa cu putina sare la fiert, pana impaturim toti coltunasii.


Aluatul se intinde in foaie subtire pe masa tapetata cu putina faina, apoi decupeaza cerculete cu ajutorul unui pahar. Fiecare coltunas se umple cu grija cu branza si se lipeste bine pe margini.
Cand obtinem cam 30 coltunasi, ii punem in apa care fierbe, initial vor sta pe fundul oalei, dar se ridica rapid la suprafata! De atunci, in aproximativ 7-10 minute sunt fierti. Se trec rapid sun putina apa rece, apoi se pune unt topit peste ei.


Topping: smantana amestecata cu sos de dulceata de nuci verzi:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu aroma de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ionix 1

29.01.2010, 15:51

si mie mama-mi face coltunasi... foarte bun

silvi0ara 1

18.02.2010, 14:59

Mai ai?

ANCA 1

18.02.2010, 15:39

daca vrei, fac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Budinca Paula