Coltunasi cu mere

de nadea68 in Dulciuri, 21 Feb 2014 | 5434 vizualizari

 

Imi plac foarte mult dulciurile cu mere....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj
  • 1 mar
  • dulceata de portocale
  • scortisoara
  • zeama de lamaie
  • 1 galbenus+1 lingura lapte-pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu mere:

Scoatem foietajul din frigider si-l tinem la temperatura camerei.

Intre timp marul, il spalam,il taiem in doua,scoatem cotorul si taiem ambele jumatati in felii potrivite.Dam merele cu zeama de lamaie si un praf de scortisoara.

Intindem aluatul de foietaj si decupam forme rotunde.Mie mi-au iesit 10.

Pe fiecare rotund,intr-o parte punem o lingurita de dulceata si o felie de mar.

Inchidem foaia cu celalalta jumatate si lipim bine marginile.Asa procedam mai departe cu restul de foietaj si mere.

Cand le-am terminat de umplut,ungem coltunasi cu un galbenus batut cu lapte.

Intr-o tava punem hartie de copt si asezam coltunasi.

Se coc la cuptor la 180° cam 30 minute.Depinde de cuptor.Controlam,cand sunt rumeniti sunt gata.

Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasc un pic si ornam cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

la umplut puteti folosi si alte fructe sau numai dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadea68 1

22.02.2014, 18:59

Rocsi 1

22.02.2014, 20:48

Imi plac si mie

nadea68 1

22.02.2014, 22:24

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars