Coltunasi cu mere

de nadea68 in Dulciuri, 21 Feb 2014 | 4420 vizualizari

 

Imi plac foarte mult dulciurile cu mere....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj
  • 1 mar
  • dulceata de portocale
  • scortisoara
  • zeama de lamaie
  • 1 galbenus+1 lingura lapte-pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu mere:

Scoatem foietajul din frigider si-l tinem la temperatura camerei.

Intre timp marul, il spalam,il taiem in doua,scoatem cotorul si taiem ambele jumatati in felii potrivite.Dam merele cu zeama de lamaie si un praf de scortisoara.

Intindem aluatul de foietaj si decupam forme rotunde.Mie mi-au iesit 10.

Pe fiecare rotund,intr-o parte punem o lingurita de dulceata si o felie de mar.

Inchidem foaia cu celalalta jumatate si lipim bine marginile.Asa procedam mai departe cu restul de foietaj si mere.

Cand le-am terminat de umplut,ungem coltunasi cu un galbenus batut cu lapte.

Intr-o tava punem hartie de copt si asezam coltunasi.

Se coc la cuptor la 180° cam 30 minute.Depinde de cuptor.Controlam,cand sunt rumeniti sunt gata.

Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasc un pic si ornam cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

la umplut puteti folosi si alte fructe sau numai dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadea68 1

22.02.2014, 18:59

Rocsi 1

22.02.2014, 20:48

Imi plac si mie

nadea68 1

22.02.2014, 22:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

Reteta de mancare de post din cuburi de soia

de Caty 2

pe 21.11 la 15:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de biscuiti cu spuma de mango