Coltunasi cu mere

de nadea68 in Dulciuri, 21 Feb 2014 | 2563 vizualizari

 

Imi plac foarte mult dulciurile cu mere....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj
  • 1 mar
  • dulceata de portocale
  • scortisoara
  • zeama de lamaie
  • 1 galbenus+1 lingura lapte-pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu mere:

Scoatem foietajul din frigider si-l tinem la temperatura camerei.


Intre timp marul, il spalam,il taiem in doua,scoatem cotorul si taiem ambele jumatati in felii potrivite.Dam merele cu zeama de lamaie si un praf de scortisoara.


Intindem aluatul de foietaj si decupam forme rotunde.Mie mi-au iesit 10.


Pe fiecare rotund,intr-o parte punem o lingurita de dulceata si o felie de mar.


Inchidem foaia cu celalalta jumatate si lipim bine marginile.Asa procedam mai departe cu restul de foietaj si mere.


Cand le-am terminat de umplut,ungem coltunasi cu un galbenus batut cu lapte.


Intr-o tava punem hartie de copt si asezam coltunasi.


Se coc la cuptor la 180° cam 30 minute.Depinde de cuptor.Controlam,cand sunt rumeniti sunt gata.


Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasc un pic si ornam cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

la umplut puteti folosi si alte fructe sau numai dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

nadea68 1

22.02.2014, 18:59

Rocsi 1

22.02.2014, 20:48

Imi plac si mie

nadea68 1

22.02.2014, 22:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Clatite americane