Coltunasi cu mere

de nadea68 in Dulciuri, 21 Feb 2014 | 5482 vizualizari

 

Imi plac foarte mult dulciurile cu mere....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj
  • 1 mar
  • dulceata de portocale
  • scortisoara
  • zeama de lamaie
  • 1 galbenus+1 lingura lapte-pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu mere:

Scoatem foietajul din frigider si-l tinem la temperatura camerei.

Intre timp marul, il spalam,il taiem in doua,scoatem cotorul si taiem ambele jumatati in felii potrivite.Dam merele cu zeama de lamaie si un praf de scortisoara.

Intindem aluatul de foietaj si decupam forme rotunde.Mie mi-au iesit 10.

Pe fiecare rotund,intr-o parte punem o lingurita de dulceata si o felie de mar.

Inchidem foaia cu celalalta jumatate si lipim bine marginile.Asa procedam mai departe cu restul de foietaj si mere.

Cand le-am terminat de umplut,ungem coltunasi cu un galbenus batut cu lapte.

Intr-o tava punem hartie de copt si asezam coltunasi.

Se coc la cuptor la 180° cam 30 minute.Depinde de cuptor.Controlam,cand sunt rumeniti sunt gata.

Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasc un pic si ornam cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

la umplut puteti folosi si alte fructe sau numai dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu fructe confiate, reteta video