Desert briose cu vanilie

de dantes in Dulciuri, 22 Apr 2017 | 3713 vizualizari

 

Delicii de paste

 

INGREDIENTE

  • 175 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 sare
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 60 g unt la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 75 g smantana
  • 60 mlulei
  • 150 ml lapte
  • Pentru crema
  • 200 g mascarpone
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 20 ml suc de sfecla rosie
  • 100 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu vanilie:

Intr-un vas, amestecati faina, praful de copt si sarea. Adaugati zaharul si esenta de vanilie si amestecati.

Adaugati untul si amestecati bine, veti avea un aluat sfaramicios, deoarece este o cantitate mica de unt.

Puneti ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi adaugati smantana si uleiul. Amestecati totul, pana ingredientele se combina foarte bine. Se poate folosi mixerul.

Adaugati incet laptele si amestecati continuu. Veti avea un aluat mai lichid, nu va faceti griji, asa trebuie sa fie.

Se preincalzeste cuptorul, la 180 de grade; pregatiti tava pentru briose, punand in fiecare forma, o hartie de copt si le umpleti pana la jumatate, cu aluat.

Coaceti 15 minute si testati cu scobitoarea daca s-au copt. Daca nu sunt gata, lasati-le 2 minute si testati din nou. Vor ramane albe, nu devin maro la coacere, de acea trebuie testate, sa nu le lasati prea mult. Dupa ce s-au copt, se scot din tava si se lasa la racit.

Pentru crema, amestecam cu mixerul branza de vaci, mascarpone si zaharul, apoi adaugam suc de la o sfecla rosie, data pe razatoare, pentru a obtine o culoare placuta.

Ornam cu crema briosele si deasupra, putem adauga bucati de fructe sau bomboane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

StefanescuMaria Mihaela 1

20.02.2018, 21:39

Mi-am copiat reteta si abia astept sa le fac si eu, imi plac briosele cum arata, faine !

CrisuMaria Eufrosina 1

21.02.2018, 19:23

Succes !

mihaelar63 1

21.02.2018, 21:25

Ce frumoase briose

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gofre (Vafe)