Colțunasi de post, cu magiun

de RODIMUR in Mancaruri de post, 21 Mar 2018 | 8283 vizualizari

COMENTARII (32)

Valclaudia 1

21.03.2018, 20:03

prezent!

vasimur 1

21.03.2018, 20:07

cristinutanicolita 1

21.03.2018, 20:07

Foarte buni!

Bunica 1

21.03.2018, 20:08

Eu mai bine dau o fuga la Piatra decat sa ma apuc de facut coltunasi!

RODIMUR 1

21.03.2018, 20:08

Claudia, de vreme ce ești prima venită, vei fi prima servită (cu excepția soțului, care a mâncat vreo 16!)

RODIMUR 1

21.03.2018, 20:09

Îți mulțumesc frumos, Cristinuța, pentru apreciere!

Auras12 1

21.03.2018, 20:26

Delicioși coltunasii!

mihaelar63 1

21.03.2018, 20:29

Ce bunatate !!!!

Ina 1

21.03.2018, 20:29

n-am mancat

Rocsi 1

21.03.2018, 20:32

Uite ce idee buna pentru post!

RODIMUR 1

21.03.2018, 20:33

Mulțumesc frumos, Auraș!

RODIMUR 1

21.03.2018, 20:34

Așa e, Mihaela, sunt foarte buni! Nouă ne plac tare mult...!

Corinuta 1

21.03.2018, 20:41

Minunat de buni!

RODIMUR 1

21.03.2018, 20:42

Mulțumesc, Corinuța!

Rahela Velicu 1

21.03.2018, 20:57

Bucataras Diana 1

21.03.2018, 20:57

RODIMUR 1

21.03.2018, 21:16

Vă mulțumesc, Mimi și Diana!

katty 1

21.03.2018, 21:21

Deliciosi coltunasii !

RODIMUR 1

21.03.2018, 21:30

Pentru cei cărora le plac, sunt delicioși, cu adevărat, Katty!

xana 1

21.03.2018, 22:14

Foarte buni!

RODIMUR 1

21.03.2018, 22:14

Mulțumesc frumos, Xana!

navidad_2017 1

21.03.2018, 23:27

Pfiiii.... o sa-i visam la noapte! Si neaparat cate 8 de portie! Foarte interesanta reteta de aluat cu gris in compozitie, aminteste de retetele italienesti clasice ptr prepararea pastelor; si delicioasa ideea de a-i servi cu pesmet rumenit, care face un contrast ca textura, dar sigur si "rotunjeste" gustul. Noi la coltunasii umpluti cu povidla (magiun) ptr desert, facem un "sosulet" din 3-4 lg din "zeama" in care tocmai fierb coltunasii, 1-2 lg ulei, 1-2 lg zahar (eventual vanilat), pe care-l "emulsionam" la foc mic; coltunasii fierti ii amestecam usor cu acest sos (impiedica sa se lipeasca intre ei si sa se usuce, chiar si dupa racire), iar in farfurie presaram pe ei nuca (migdale, alune) usor rumenita si macinata. Acum de-abia asteptam sa-i incercam dupa reteta Dvs, cu gris in aluat, pesmet rumenit si sirop de visine! Multumim ptr idee! PS Stima-i in orice caz, reciproca !

RODIMUR 1

21.03.2018, 23:42

Vă mulțumesc, Navidad! Iarăși am învățat ceva bun și frumos și vă sunt recunoscătoare! Nu m-am gândit să presar nucă, pentru că umplutura era cu magiun cu bucățele de nucă (am făcut așa ceva în toamnă) dar e o foarte bună idee, pentru atunci când voi folosi magiun simplu, din care am mai mult chiar...! Dacă n-ar fi gris în aluat, ar fi prea lipicios. E o idee bună. Am rețeta de la mămica mea, care nu știu de la cine o are. Poate de la bunica paternă, care era austriacă și bucătăreasă de meserie... Numai bine!

navidad_2017 1

21.03.2018, 23:55

Dar noi facem coltunasi cu magiun (clasic, fara zahar in compozitie) si ca garnitura la friptura de gasca/rata/porc, pe langa varza murata calita (sau varza rosie calita, dar inacrita cu putin otet); in acest caz se servesc "unsi" din belsug cu grasimea rezultata de la friptura, sau chiar cu ceapa calita in ulei. Reteta este saseasca si provine din familia mamei.

RODIMUR 1

22.03.2018, 00:06

Colțunașii sunt buni, oricum, inclusiv ca garnitură...! Și cred că sunt grozavi ca garnitură pe lângă o friptură, ceva deosebit de rafinat...! Nouă ne plac foarte mult colțunașii cu cartofi, de post (aluat de post, umplutură de post). Prima rețetă postată aici a fost de colțunași cu cartofi, dar atunci am pus doar o poză. Acum, la aceștia cu magiun, am pus mai multe poze, din toate etapele procesului tehnologic... Vă doresc o noapte bună și odihnă binemeritată!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole galbena