Compot de caise

de carmenvlad in Sirop / Compot, 9 Aug 2011 | 4589 vizualizari

 

Vara aceasta am fost binecuvântaţi cu o mulţime de fructe, care de care mai frumoase şi mai aromate. Aşa că am hotărât să fac dulceaţă, compot de caise, gem, vişinată, caisată şi tot ce se putea face din vişine şi caise. Să păstrezi închisă în borcane aroma şi gustul inconfundabil al caiselor, să savurezi cu nostalgie o felie de pâine cu dulceaţă într-o dimineaţă de iarnă şi să-ţi aminteşti de zilele însorite de vară? Ce poate fi mai încântător?

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise
  • 300 g zahăr
  • apă

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise:

Se aleg caise sănătoase şi mai puţin coapte, se spală bine cu apă rece, se scot sâmburii şi se aşază fructele în borcane până aproape de gâtul borcanului. Se pun câte 4 linguri de zahăr în fiecare borcan de 800 ml sau 2 linguri în fiecare borcan de 400 ml. Se umplu borcanele cu apă, se pun capacele, se agită bine şi se întorc borcanele cu capacul în jos, pentru ca zahărul să se dizolve complet. Apoi într-un vas suficient de mare încât să intre borcanele, se pune pe fund un prosop de bucătărie şi se aşază borcanele unul lângă altul. Se adaugă apă pană se umple vasul trei sferturi şi se fierbe compotul la foc mic timp de 30-40 de minute. Se opreşte focul, se acoperă cu un prosop uscat si lasă borcanele de compot în apă până când se racesc. A doua zi se mai fierb borcanele cu compot de caise încă 30-40 de minute la foc mic, se lasă să se răcească până a doua zi şi apoi se păstrează la loc răcoros. Compotul se poate păstra timp de aproape un an de zile.


Eu nu folosesc alte arome, sau combinaţii de alte fructe, pentru compotul conservat, tocmai pentru a pastra savoarea şi aroma specială a fructelor pentru lunile reci de iarnă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

carmenvlad 1

14.08.2011, 19:58

La fel si voua, Eduard si Diva in bucatarie (chiar esti o diva). Va multrumesc.

carmenvlad 1

14.08.2011, 20:01

Gratziela, draga mea, ma bucur din toata inima ca iti place si ca ai trecut pe la mine.

Bucataras Medi 1

17.08.2011, 10:39

Aromat si racoritor...............

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune