Compot de caise

de carmenvlad in Sirop / Compot, 9 Aug 2011 | 7809 vizualizari

 

Vara aceasta am fost binecuvântaţi cu o mulţime de fructe, care de care mai frumoase şi mai aromate. Aşa că am hotărât să fac dulceaţă, compot de caise, gem, vişinată, caisată şi tot ce se putea face din vişine şi caise. Să păstrezi închisă în borcane aroma şi gustul inconfundabil al caiselor, să savurezi cu nostalgie o felie de pâine cu dulceaţă într-o dimineaţă de iarnă şi să-ţi aminteşti de zilele însorite de vară? Ce poate fi mai încântător?

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise
  • 300 g zahăr
  • apă

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise:

Se aleg caise sănătoase şi mai puţin coapte, se spală bine cu apă rece, se scot sâmburii şi se aşază fructele în borcane până aproape de gâtul borcanului. Se pun câte 4 linguri de zahăr în fiecare borcan de 800 ml sau 2 linguri în fiecare borcan de 400 ml. Se umplu borcanele cu apă, se pun capacele, se agită bine şi se întorc borcanele cu capacul în jos, pentru ca zahărul să se dizolve complet. Apoi într-un vas suficient de mare încât să intre borcanele, se pune pe fund un prosop de bucătărie şi se aşază borcanele unul lângă altul. Se adaugă apă pană se umple vasul trei sferturi şi se fierbe compotul la foc mic timp de 30-40 de minute. Se opreşte focul, se acoperă cu un prosop uscat si lasă borcanele de compot în apă până când se racesc. A doua zi se mai fierb borcanele cu compot de caise încă 30-40 de minute la foc mic, se lasă să se răcească până a doua zi şi apoi se păstrează la loc răcoros. Compotul se poate păstra timp de aproape un an de zile.

Eu nu folosesc alte arome, sau combinaţii de alte fructe, pentru compotul conservat, tocmai pentru a pastra savoarea şi aroma specială a fructelor pentru lunile reci de iarnă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

carmenvlad 1

14.08.2011, 19:58

La fel si voua, Eduard si Diva in bucatarie (chiar esti o diva). Va multrumesc.

carmenvlad 1

14.08.2011, 20:01

Gratziela, draga mea, ma bucur din toata inima ca iti place si ca ai trecut pe la mine.

Bucataras Medi 1

17.08.2011, 10:39

Aromat si racoritor...............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de cirese