Compot de cirese

de lilik in Sirop / Compot, 26 Iun 2011 | 2976 vizualizari

 

este preferatul meu....simplu de preparat si taaare bun...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cirese(dulci si tari)
  • sirop de zahar 25%(adica la 1 litru de apa 250 gr zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de cirese:

Pregatim prima data siropul de zahar:


punem apa cu zaharul la fiert si lasam sa fiarba 5 minute circa pana se topeste zaharul,apoi dam deoparte si lasam pana este complet rece.


Intre timp luam coditele la cirese si le spalam,apoi le stergem usor sau le lasam sa se usuce.


Luam borcanele(eu am folosit 3 de 600 gr) spalate,uscate si sterilizate si le umplem cu cirese,peste ele punem sirop rece cat sa acopere ciresele,lasand 1-2 degete gol.


Punem capacele si le infasuram in prosoape de bucatarie apoi le punem intr-o oala inalta si le acoperim cu apa,apoi le punem pe foc si le lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic,dupa care stingem si lasam borcanele sa se rasceasca acolo.


Cand sunt reci le scoatem,le uscam si le punem la camara...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

lilik 1

28.06.2011, 21:13

Ed

Lau 1

02.07.2011, 22:31

ce bine arata

Panacris 1

28.05.2013, 08:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Compot de struguri negri