Compot de dovlecei

de Ina in Sirop / Compot, 8 Aug 2019 | 298 vizualizari

 

Este sezonul dovleceilor si de aceea va propun o reteta care poate parea ciudata dar care pe mine m-a cucerit complet. 
Deși am aflat de ea de mai bine de 10 ani, abia acum am preparat-o si deja vreau sa o repet. Rezultatul este surprinzator: consistenta dovleacului in compot este usor crocanta, exact ca a ananasului crud. Daca inchizi ochii cand mananci, aproape ca juri ca e compot de ananas, atat de aromat si parfumat este ! 
 

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei (eu am avut un dovlecel urcator, lung)
  • 100 ml otet
  • apa
  • zeama de la 2 lamai
  • 600 g zahar
  • 2 litri apa
  • seminte de anason
  • baton scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de dovlecei:

Curatam dovleacul de coaja si-l portionam in cuburi potrivit de mari. Daca este batran, indepartam partea moale cu seminte.


Punem imediat cubuletele de dovlecel intr-un vas incapator in care am turnat 100 ml otet si apa rece cat cuprinde. Se lasa dovlecelul in apa cu otet cca 2 ore dupa care se varsa lichidul si se spala vovlecelul in apa rece. Otetul va mentine dovlecelul tare.


Pregatim siropul pe foc din 2 litri apa, 600 g zahar, zeama de la doua lamai, 1 baton scortisoara si cateva seminte de anason.


Cand siropul fierbe adaugam bucatile spalate de dovlecel si lasam sa fiarba totul cca 1o minute, pana ce dovlecelul devine straveziu, lucios.


In retetele pe care le-am gasit scria ca trebuie sa punem si aspirina sau conservant alimentar dar eu n-am pus.


Am turnat compotul fierbinte in borcane curate pe care le-am capsat imediat si le-am tinut in cuptorul incalzit lasandu-le sa se raceasca peste noapte.


Depozitam compotul la loc racoros. Va recomand sa-l serviti dupa ce l-ati pastrat cateva ore in frigider.

 

TIPS-URI

1

Nu va speriati cand fierbeti dovlecelul: nu se va inmuia si va avea consistenta perfecta pentru compot.

2

Cantitatea de zahar o puteti suplimenta in functie de gustul dvs. Aceasta depinde si de marimea si acreala lamailor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

vasimur 1

09.08.2019, 10:32

Panacris 1

10.08.2019, 12:00

Interesanta reteta!

dantes 1

11.08.2019, 10:42

Interesant!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Compot piersici