Compot de dovlecei

de Ina in Sirop / Compot, 8 Aug 2019 | 6004 vizualizari

 

Este sezonul dovleceilor si de aceea va propun o reteta care poate parea ciudata dar care pe mine m-a cucerit complet. 
Deși am aflat de ea de mai bine de 10 ani, abia acum am preparat-o si deja vreau sa o repet. Rezultatul este surprinzator: consistenta dovleacului in compot este usor crocanta, exact ca a ananasului crud. Daca inchizi ochii cand mananci, aproape ca juri ca e compot de ananas, atat de aromat si parfumat este ! 
 

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei (eu am avut un dovlecel urcator, lung)
  • 100 ml otet
  • apa
  • zeama de la 2 lamai
  • 600 g zahar
  • 2 litri apa
  • seminte de anason
  • baton scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de dovlecei:

Curatam dovleacul de coaja si-l portionam in cuburi potrivit de mari. Daca este batran, indepartam partea moale cu seminte.

Punem imediat cubuletele de dovlecel intr-un vas incapator in care am turnat 100 ml otet si apa rece cat cuprinde. Se lasa dovlecelul in apa cu otet cca 2 ore dupa care se varsa lichidul si se spala vovlecelul in apa rece. Otetul va mentine dovlecelul tare.

Pregatim siropul pe foc din 2 litri apa, 600 g zahar, zeama de la doua lamai, 1 baton scortisoara si cateva seminte de anason. 

Cand siropul fierbe adaugam bucatile spalate de dovlecel si lasam sa fiarba totul cca 1o minute, pana ce dovlecelul devine straveziu, lucios.  

In retetele pe care le-am gasit scria ca trebuie sa punem si aspirina sau conservant alimentar dar eu n-am pus.

Am turnat compotul fierbinte in borcane curate pe care le-am capsat imediat si le-am tinut in cuptorul incalzit lasandu-le sa se raceasca peste noapte. 

Depozitam compotul la loc racoros. Va recomand sa-l serviti dupa ce l-ati pastrat cateva ore in frigider. 

TIPS-URI

1

Nu va speriati cand fierbeti dovlecelul: nu se va inmuia si va avea consistenta perfecta pentru compot.

2

Cantitatea de zahar o puteti suplimenta in functie de gustul dvs. Aceasta depinde si de marimea si acreala lamailor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune