Compot de gutui, mere si pere

de Oana in Sirop / Compot, 11 Noi 2009 | 13696 vizualizari

 

Este bun atat cald cat si rece, plin de vitamine si foarte parfumat.

 

INGREDIENTE

  • o gutuie
  • un mar
  • o para
  • 4 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • 3 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de gutui, mere si pere:

Fructele se spala bine, apoi se taie in patru, se scot cotoarele, dupa care se taie cubulete. Se pun intr-o oala incapatoare, se adauga apa si se lasa sa inceapa sa fiarba. Se adauga zaharul si se amesteca lejer pana se topeste. Se gusta si daca e nevoie se mai adauga zahar. Noua ne place mai acrisor. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie fructele, la foc potrivit, circa 30 de minute. Se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de gutui, mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ramo_cata 1

11.11.2009, 23:11

bun bun...chiar ma gandeam si eu sa fac niste compot de gutui...

Oana 1

12.11.2009, 11:27

Ramo, Anca, bea Stef cate o canuta o data!

opia 1

13.11.2009, 07:21

Trebuie sa fie tare bun si nu mai zic de aroma de toamna... aceasta ar fi o bautura bun pentru copii si nu doar pentru ei. felicitari!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Compot de gutui