Compot de mere, pere si gutui

de Rocsi in Sirop / Compot, 15 Oct 2012 | 8779 vizualizari

 

Toti acei ce-ntreaga vara
Au muncit din zori in seara,
Toamna au roade bogate,
Au si fructe si bucate.
Mere , pere in panere,
Prune bune si alune,
Si gutui amarui,
Cu puf galben ca de pui,
Si tot felul de legume,
De nu le mai stii pe nume.

Aveam niste mere si tare se mai stricau si am zis ca e pacat de ele.Asa ca am mai cumparat cateva gutui, cateva pere si am facut o combinatie de compot absolut delicioasa...Nu va dau cantitatile exacte pentru ca am facut dupa ochi.

 

INGREDIENTE

  • mere
  • pere
  • gutui
  • zahar
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de mere, pere si gutui:

Merele, perele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem bucatele nu foarte mari, ci potrivite. Gutuile le spalam bine, le taiem feliute cu tot cu coaja, apoi cubulete mici.


Spalam borcanele bine sub jetul de apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat.


Asezam in borcane cuburi de mere, gutui si pere. Cu un borcan ce are fructe masuram ce cantitate de apa avem nevoie pentru sirop.


Apa o punem intr-o cratita mare si punem 2 linguri de zahar cu varf pentru fiecare borcan de compot. Punem pe foc pana zaharul se topeste. Turnam din acest sirop in fiecare borcan de compot, apoi le inchidem ermetic. Le invelim in hartie si le asezam intr-o cratita mai mare. Punem apa pana ce ajunge pe 3/4 la borcane si acoperim cu un prosop.


Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa din cratita le lasam sa fiarba cam 35-40 de minute. Le scoatem cand sunt gata si fierbinti le punem intr-o patura. Mai punem un rand la fiert si tot asa pana terminam toate borcanele de sterilizat.


A 2 a zi cand sunt reci, le scotem din patura si le ducem in camara.


Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de mere, pere si gutui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

adry88 1

16.10.2012, 09:15

yammy!

Rocsi 1

16.10.2012, 21:38

Nici nu ma indoiam ca nu te pricepi Padre

Rocsi 1

16.10.2012, 21:39

Multumesc Eduard!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Compot de pere intregi