Sirop de visine

de ela in Sirop / Compot, 25 Iun 2012 | 9135 vizualizari

 

eu am facut siropul cu fructoza din cauza problemelor de sanatate,dar se poate face si cu zahar

 

INGREDIENTE

  • 2 kg visine fara samburi
  • 2 l apa fiarta si racita
  • 2 plicuri gelfix 1:1 dr Oetker
  • 1 plic sare de lamaie
  • 1,2 kg fructoza(sau 2,5kg zahar)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine:

Visinele curatate de samburi in prealabil si spalate se pun intr-un vas mai mare si se amesteca cu apa si sarea de lamaie,se acopera si se lasa sa stea peste noapte.Adoua zi se strecoara sucul printr-un tifon si stoarcem cat putem prin tifon visinele.

In sucul filtrat se adauga continutul plicurilor de gelfix amestecate in prealabil cu 4linguri fructoza sau zaharul.Se amesteca bine si se pune pe foc.Cand incepe sa dea in clocot,adaugam restul de fructoza si se lasam sa fiarba 5minute.

Siropul fierbinte se toarna imediat in sticle curate si se da la rece.Se dilueaza dupa gust cu apa rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Sirop de visine-0
Sirop de visine-1
Sirop de visine-2
Sirop de visine-3
Sirop de visine-4
Sirop de visine-5

COMENTARII (19)

Rocsi

Rocsi 1

25.06.2012, 23:38

Uite ca si de la tine iau o sticluta ca eu nu fac

BuburuzaBubu

BuburuzaBubu 1

26.06.2012, 09:24

Lau

Lau 1

26.06.2012, 09:43

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!