Sirop de visine

de katty in Sirop / Compot, 27 Iun 2020 | 3115 vizualizari

 

Printre siropurile mele preferate se numara si cel de visine. Nu mai facusem de ceva vreme, dar cum anul asta am primit ceva visine am trecut  la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine
  • 2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine:

Spalam visinele bine, le scurgem si le rupem coditele. Scoatem samburii si punem visinele intr-o cratita.

Adaugam 1/2 kg zahar peste ele si punem cratita la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.

A doua zi amestecam bine visinele si le scurgem, presandu-le usor. Cantarim cantitatea de zeama obtinuta si adaugam aceeasi cantitate de zahar si zeama de lamaie. Fierbem  siropul, spumand mereu pana zaharul se topeste si siropul se leaga,  dar nu este prea gros. Punem siropul cand este gata in sticle pe care  le inchidem etans si le acoperim cu un prosop pana a doua zi.

  Visinele ramase putem sa le facem gem, sa le pastram in pungi la congelator  pentru a le folosi la prajituri sau sa le deshidratam.

TIPS-URI

1

alegeti visine bine coapte, aromate

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de visine la rece