Sirop de visine

de katty in Sirop / Compot, 27 Iun 2020 | 2631 vizualizari

 

Printre siropurile mele preferate se numara si cel de visine. Nu mai facusem de ceva vreme, dar cum anul asta am primit ceva visine am trecut  la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine
  • 2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine:

Spalam visinele bine, le scurgem si le rupem coditele. Scoatem samburii si punem visinele intr-o cratita.

Adaugam 1/2 kg zahar peste ele si punem cratita la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.

A doua zi amestecam bine visinele si le scurgem, presandu-le usor. Cantarim cantitatea de zeama obtinuta si adaugam aceeasi cantitate de zahar si zeama de lamaie. Fierbem  siropul, spumand mereu pana zaharul se topeste si siropul se leaga,  dar nu este prea gros. Punem siropul cand este gata in sticle pe care  le inchidem etans si le acoperim cu un prosop pana a doua zi.

  Visinele ramase putem sa le facem gem, sa le pastram in pungi la congelator  pentru a le folosi la prajituri sau sa le deshidratam.

TIPS-URI

1

alegeti visine bine coapte, aromate

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Visine la borcan