Sirop de visine

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 2 Iul 2020 | 603 vizualizari

 

Anul asta a fost cu  visine, un an cu, un an fara, cu natura nu te pui, dar pui cand ai ce sa pui si nu facem ciorba de pui ci doar un sirop de visine. Gata cu filozofia sa trecem la treaba, adica : suit in visin, cules visine pe alese, scobit de samburi ( aici am avut un super ajutor, ca de aia ne-am luat la bine si la rau ). Am facut visine pentru prajituri si pentru ca au fost foarte zemoase si si-au lasat suc mult am zis ca merge si niste sirop.3 kg visine ( cantarite cu samburi), scos samburii, 1,5 kg zahar lasate de pe o zi pe alta, surplusul de suc l-am folosit la sirop, am avut sucul de la 3 portii, adica 9 kg visine si 4,5 kg zahar, cca 4 l suc.

 

INGREDIENTE

  • 4 l suc lasat de visinele puse cu zahar
  • sticle sterilizate
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine:

4 l suc de visine i-am obtinut din 9 kg de visine ( cantarite inainte sa le scot samburii) si 4,5 kg de zahar.


Sucul obtinut, dupa ce visinele au stat 24 de ore cu zahar, l-am pus la fiert, din cand in cand am adunat spuma formata. L-am fiert pana a inceput sa se lege siropul, aici fiecare il lasa sa se lege cat crede ce cuviinta ( eu am facut acum 3 zile unul caramelizat, ca am uitat de el pe foc, de bun e bun, dar e intepenit rau dupa ce se raceste, deci atentie la neatentie). Am tras cratita d epe foc, am strans spuma ramasa, am pus siropul in sticle sterilizate, am trecut la sedinta foto, apoi direct in camara acoperite cu o patura sa se raceasca bine, apoi la beci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

03.07.2020, 16:13

foarte fain si bun!

Panacris 1

03.07.2020, 16:29

dantes 1

05.07.2020, 09:37

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

la 14:33

Dulceata de afine si mure

de katty 6

ieri la 18:01

Tarta cu branza, porumb, ton si spanac

de katty 6

ieri la 17:52

RETETA RECOMANDATA
Sirop de visine