Compot de pere cu sirop de menta

de Rocsi in Sirop / Compot, 15 Oct 2010 | 3736 vizualizari

 

Este foarte bun...am zis ca daca tot am primit niste pere,si erau putin cam tari sa fac un compot...cupa in care am pus este de la ionix...mi-a facut in vara cadou un set de cupe..multumesc ...

 

INGREDIENTE

  • 9-8 pere
  • 3-4 linguri zahar
  • 3 linguri sirop de menta
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere cu sirop de menta:

Perele le spalam si le curatam de coaja.

le taiem felii lunguiete.

intr-o oala asezam perele taiate apoi umplem cu apa(mie imi place mai zemos compotul).

punem pe foc la fiert.

dupa 10 min de fiert punem zaharul,zaharul vanilat si cateva bucatele de coaja de portocala.

mai lasam sa fiarba iar 10 min si turnam si siropul de menta.

mai lasam compotul pe foc cateva min, maxim10 min, si stingem aragazul.

scoatem bucatile de coaja de portocala.

lasati sa se racoreasca putin apoi serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere cu sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

17.10.2010, 14:46

mersi corina
da ionela am folosit cupele de la tine..imi plac mult fantanita mi-a adus-o fratemiu cu nevasta de la Cacica...
multumesc martiac...vad k ti-au placut retetele mele si ma bucur mult de tot

kamy 1

17.10.2010, 19:50

bun rece rece....

Rocsi 1

18.10.2010, 11:20

e bun rece kamy..dar pe frigul asta e bun mai caldut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Compot din pere intregi fara conservant