Compot de visine

de Rocsi in Sirop / Compot, 5 Iul 2011 | 4402 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • visine(sincer nu va pot spune cantitatea exacta.eu am avut niste visine si am zis ca fac 15 borcane de compot si nu le-am cantarit)
  • zahar(3 linguri la un borcan de 800 gr)
  • aspirina sau putin conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos,pe un prosop curat.


visinele le spalam bine si le indepartam coditele.


punem in borcane visine,cat sa fie pana la jumatate.


masuram cantitatea de apa care ne trebuie pentru a umple toate borcanele si o punem intr-o oala.


adaugam si zaharul necesar,3 linguri la borcan ori numarul de borcane.


punem oala pe foc,si invartim siropul pana ce zaharul se topeste.


acesta il repartizam in fiecare borcan.


deasupra punem putina aspirina sau conservant.


inchidem bine borcanele.


le invelim in hartie si le asezam intr-o oala mai larga.


punem apa rece cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi si deasupra punem un prosop curat de bucatarie.


le sterilizam la foc potrivit,pana ce observam ca visinele incep sa se crape.


cand sunt gata le scoatem din oala,le stergem bine si le acoperim cu o patura pana a2a zi.


a 2a zi le etichetam si le punem intr-un loc racoros.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Rocsi 1

06.07.2011, 21:34

eduard

Bucataras Medi 1

08.07.2011, 11:30

harnicuta noastra...................

Rocsi 1

08.07.2011, 22:14

saru-mana medi draga

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de prune rosii
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu iaurt si mure( fara coacere)

ieri la 00:52

Paine cu secara

pe 23.08 la 19:21

Piure de fasole cu sos de ardei și ceapa

pe 23.08 la 17:40

Mancarica incropita

pe 23.08 la 16:56

Rasturnata cu mure

pe 23.08 la 16:33

RETETA RECOMANDATA
Compot de cirese