Compot de visine

de Rocsi in Sirop / Compot, 5 Iul 2011 | 3336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • visine(sincer nu va pot spune cantitatea exacta.eu am avut niste visine si am zis ca fac 15 borcane de compot si nu le-am cantarit)
  • zahar(3 linguri la un borcan de 800 gr)
  • aspirina sau putin conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos,pe un prosop curat.

visinele le spalam bine si le indepartam coditele.

punem in borcane visine,cat sa fie pana la jumatate.

masuram cantitatea de apa care ne trebuie pentru a umple toate borcanele si o punem intr-o oala.

adaugam si zaharul necesar,3 linguri la borcan ori numarul de borcane.

punem oala pe foc,si invartim  siropul pana ce zaharul se topeste.

acesta il repartizam in fiecare borcan.

deasupra punem putina aspirina sau conservant.

inchidem bine borcanele.

le invelim in hartie si le asezam intr-o oala mai larga.

punem apa rece cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi si deasupra punem  un prosop curat de bucatarie.

le sterilizam la foc potrivit,pana ce observam ca visinele incep sa se crape.

cand sunt gata le scoatem din oala,le stergem bine si le acoperim cu o patura pana a2a zi.

a 2a zi le etichetam si le punem intr-un loc racoros.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Compot de visine-0
Compot de visine-1

COMENTARII (27)

Rocsi

Rocsi 1

06.07.2011, 21:34

eduard

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

08.07.2011, 11:30

harnicuta noastra...................

Rocsi

Rocsi 1

08.07.2011, 22:14

saru-mana medi draga

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!