Compot de-o zi

de portiadelumina in Sirop / Compot, 31 Oct 2012 | 2256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Mere
  • Pere
  • Gutui
  • Stafide
  • Scorţişoară
  • Miere
  • Zahăr
  • Esenţă rom şi/sau vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de-o zi:

E simplu. Într-o zi rece de toamnă, când te dai după treburi dar touşi mai ai timp şi de bucătărie te apuci de ciopârţit fructele prezentate. Zic eu ciopârţit dar pot fi tăiate cubuleţe, triunghiuri ori pătrate după voia fiecăruia. Evident înainte de asta trebuie să fie spălate.


Cum treaba merge bine, bucăţelele de fructe sacrificate se pun la fiert într-o oală. Între timp stafidele se pun la înmuiat în esenţă de rom ori vanilie (se poate şi un coniac mai bun). La momentul potrivit se adaugă cu tot cu esenţă în fiertura de compot.


Cominaţia de miros, culoare şi gust a fructelor din compot poate fi suplimentată (după preferinţă) cu scorţişoară.


Îndulcirea se poate face ori cu zahăr adăugat în timpul fierberii, ori cu miere, când compotul devine călduţ, căci altfel mierea la temperaturi înalte devine toxică.


Cum mare lucru n-am gătit, dar am vorbit destul, vă doresc poftă bună la o cană cu compot de o zi, că nu rămâne strop pentru ziua ce vine.>:D<

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de-o zi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (73)

portiadelumina 1

04.11.2012, 20:32

Nu mă gândeam să aibă atât succes Lilik Mulţumesc frumos

simo_brkic 1

05.12.2012, 18:59

bun compotul hihi da ma facut sa rad partea cu "ciopartitul"

portiadelumina 1

05.12.2012, 19:05

Mulţumesc Simona Eu sunt mai priceput la vorbe decât la găstit. Dar asta ai să vezi, zi de zi cred

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi de bezea şi nucă caramelizată

ieri la 23:15

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

ieri la 18:00

Prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

ieri la 17:52

Varza dulce cu sunca de porc sarata

ieri la 17:46

RETETA RECOMANDATA
Compot de pere intregi