Conopida cu maioneza

de T I M E A in Mancaruri de legume, 25 Iun 2012 | 5911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • - 1 conopida - a mea a avut 1 kg cand am cumparat-o
  • - 1 ceapa rosie
  • - ceapa verde
  • - sare
  • - piper
  • Pentru maioneza:
  • - 1 galbenus de ou crud
  • - 2 lingurite mustar
  • - 1/4 cartof fiert (de la cartof maioneza devine mai consistenta si se face mult mai rapid)
  • - 200-250 ml ulei floarea soarelui
  • - un varf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu maioneza:

Spalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare.


Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu o furculita.


Adaugam ceapa taiata marunt, sarea si piperul si amestecam.


Pregatim maioneza in felul urmator. Fierbem un cartof din care folosim cam 1/4 la maioneza. Zdrobim cu furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam un varf de sare si o lingurita de mustar si amestecamm incet adaugand treptat uleiul. Pe parcurs mai adaugam o lingurita de mustar altfel devine prea tare din cauza cartofului.


Amestecam maioneza cu conopida si daca e nevoie mai adaugam sare si piper.


Servim cu paine si cu rosii proaspete!


O mancare excelenta pe timp de vara....cel putin eu sunt mare fan :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

T I M E A 1

26.06.2012, 08:55

simona, rocsi

DIANA B 1

01.07.2012, 12:27

Conopida ptr sotul tau ? ))))))))))))))

T I M E A 1

01.07.2012, 12:43

nu ca el nu mananca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu maioneza