Conopida cu maioneza

de T I M E A in Mancaruri de legume, 25 Iun 2012 | 7901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • - 1 conopida - a mea a avut 1 kg cand am cumparat-o
  • - 1 ceapa rosie
  • - ceapa verde
  • - sare
  • - piper
  • Pentru maioneza:
  • - 1 galbenus de ou crud
  • - 2 lingurite mustar
  • - 1/4 cartof fiert (de la cartof maioneza devine mai consistenta si se face mult mai rapid)
  • - 200-250 ml ulei floarea soarelui
  • - un varf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu maioneza:

Spalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare.

Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu o furculita.

Adaugam ceapa taiata marunt, sarea si piperul si amestecam.

Pregatim maioneza in felul urmator. Fierbem un cartof din care folosim cam 1/4 la maioneza. Zdrobim cu furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam un varf de sare si o lingurita de mustar si amestecamm incet adaugand treptat uleiul. Pe parcurs mai adaugam o lingurita de mustar altfel devine prea tare din cauza cartofului.

Amestecam maioneza cu conopida si daca e nevoie mai adaugam sare si piper.

Servim cu paine si cu rosii proaspete!

O mancare excelenta pe timp de vara....cel putin eu sunt mare fan :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu maioneza