Conopida cu maioneza

de T I M E A in Mancaruri de legume, 25 Iun 2012 | 6347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • - 1 conopida - a mea a avut 1 kg cand am cumparat-o
  • - 1 ceapa rosie
  • - ceapa verde
  • - sare
  • - piper
  • Pentru maioneza:
  • - 1 galbenus de ou crud
  • - 2 lingurite mustar
  • - 1/4 cartof fiert (de la cartof maioneza devine mai consistenta si se face mult mai rapid)
  • - 200-250 ml ulei floarea soarelui
  • - un varf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu maioneza:

Spalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare.


Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu o furculita.


Adaugam ceapa taiata marunt, sarea si piperul si amestecam.


Pregatim maioneza in felul urmator. Fierbem un cartof din care folosim cam 1/4 la maioneza. Zdrobim cu furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam un varf de sare si o lingurita de mustar si amestecamm incet adaugand treptat uleiul. Pe parcurs mai adaugam o lingurita de mustar altfel devine prea tare din cauza cartofului.


Amestecam maioneza cu conopida si daca e nevoie mai adaugam sare si piper.


Servim cu paine si cu rosii proaspete!


O mancare excelenta pe timp de vara....cel putin eu sunt mare fan :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

T I M E A 1

26.06.2012, 08:55

simona, rocsi

DIANA B 1

01.07.2012, 12:27

Conopida ptr sotul tau ? ))))))))))))))

T I M E A 1

01.07.2012, 12:43

nu ca el nu mananca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu maioneza