Conopida cu sunca

de mena29 in Aperitive / Garnituri, 7 Dec 2010 | 5618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie;
  • 200 g sunca presata;
  • 250 g cascaval ras;
  • 2 linguri unt;
  • 4 oua;
  • 250 g smantana
  • 2-3 linguri pesmet,
  • frunze de patrunjel tocate marunt;
  • piper;
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sunca:

Desfacem conopida in buchetele,o spalam si o dam in clocot in apa cu sare cca.10 min.

Se tapeteaza cu unt si pesmet un vas termorezistent.

Intr-un castron amestecam ouale batute cu telul in prealabil,smantana,1 lingura pesmet,sarea,piperul si 3/4 din cascavalul ras.

Se feliaza sunca si se taie fasii.

Se scurge bine conopida si jumatate din ea se aseaza in vas.

Se adauga jumatate din cantitatea de sunca,se pune restul de conopida si cealalta jumatate din cantitatea de sunca.

Se toarna amestecul de oua,smantana si cascaval.La sfarsit se pune cascavalul ramas si se da la cuptorul preincalzit cca.35-40 min.

Se scoate din cuptos si se presara patrunjelul verde tocat.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

BarbatLaCratita 1

17.12.2010, 01:41

Mena, in sfarsit!! De cand astept o reteta de-a ta... Da` se pare ca a meritat asteptarea, conopida asta cu sunca e pe gustul meu - asa ca iti las un set de tacamuri. Un set de 6

mena29 1

17.12.2010, 19:31

Multumesc frumos Robert sper sa-ti placa

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 22:32

yamiii delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!