Conopida gratinata

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 7 Aug 2011 | 3951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 conopide mari
  • 1/4 ardei rosu
  • 1/4 ardei galben
  • 1 lg de ulei masline
  • 2 oua
  • 250g smantana
  • 100g cas de vaca proaspat
  • 50g cascaval
  • sare
  • unt 
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Se desface conopida in buchetele si se spala bine. Punem o oala cu apa si putina sare la foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam conopida. O lasam sa fiarba pana intra usor furculita. Se pune intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.

Ardeiul il taiem fasiute si il calim in uleiul incins pana se inmoaie putin.

Ungem un vas de yena cu unt si tapetam cu pesmet. Se aseaza conopida frumos, una langa cealalta in asa fel incat sa nu ramana loc gol. Se pun din loc in loc fasiutele de ardei.

Ouale se bat bine, se adauga smantana si casul dat pe razatoarea mare, se sareaza dupa gust si se toarna peste conopida. Deasupra se rade cascaval (razatoarea mica) si se da la cuptor pana se rumeneste frumos, obtinand o conopida gratinata delicioasa.

Se poate servi ca atare sau ca garnitura. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mirela0911 1

08.08.2011, 20:51

Marieta multumesc

Bunica 1

09.08.2011, 13:56

Conopida nu e prietena mea

mamaieelena 1

09.08.2011, 21:28

delicioasa imi place conopida f mult

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu conopida