Conopida gratinata cu sos de broccoli

de anca_rm in Mancaruri de legume, 13 Mai 2016 | 3752 vizualizari

 

Daca va plac mancarurile usoare si delicioase , si daca va plac legumele din familia cruciferelor aceasta este o reteta foarte buna .
Broccoli este legume din familia cruciferelor care ofera cele mai multe beneficii organizmului uman. Desi unii il iubesc (eu si fetita mea), iar altii il urasc el ramana reprezentantul de frunte al familiei din care mai fac parte conopida, napii, guliile, varza etc. Familia cruciferelor numara peste 3700 de specii .
Reteta se poate prepara cu smantana grasa si cascaval , sau cu carne dar eu am optat pentru o smantana vegetala iar deasupra am razuit putin parmezan.

 

INGREDIENTE

  • -1 broccoli (aprox 500 gr)
  • -1 conopida (aprox 500-700gr)
  • -1 cubulet unt (15 gr)
  • -50 gr parmezan
  • -200 ml smantana vegetala
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita seminte chimen macinate
  • -frunze proaspete de brocoli si patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu sos de broccoli:

Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu).

Pe foc punem in doua vase apa la fiert. Cand fierbe apa punem sare. Intr-un vas punem conopida in celalalt brocoli .

Brocolii trebuie lasat sa fiarba putin, cam 3 minute ii ajunge si  strecuram .

Conopida o lasam la fiert pana se inmoaie usor, o scurgem de apa.

Intr-un vas de yena am asezat conopida, iar peste ea am pus bucatele de unt. Acesta in timpul gatirii la cuptor se va topi si va intra printre conopida.

Broccoli il facem pasta impreuna cu smantana vegetala si semintele de chimen cu ajutorul unui blender. Asezam cu sare si piper si turnam peste conopida.

Punem vasul in cuptorul incins la 180 grade si lasam cam 15 minute . Dupa cele 15 minute punem deasupra parmezanul razuit si mai dam la cuptor inca 10 minute.

Presaram deasupra patrunjel verde si busuioc si servim cu drag.

 

 

 

TIPS-URI

1

folositi smantana grasa si orice fel de branza pentru o mancare mai bogata in proteine

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos de broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

14.05.2016, 11:09

Buna si sanatoasa!

Rahela Velicu 1

18.05.2016, 21:17

Bya Ralu 1

18.05.2016, 21:32

cred ca e bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu telemea