Conopidă în vas Zepter

de Panacris in Salate, 30 Iun 2013 | 3730 vizualizari

 

De când am văzut la Mitinita, pe blog, salata de conopidă, m-au năpădit amintirile adolescenței;) La majorat (în urmă cu mulți ani!), i-am dat pe spate pe invitați (în jur de 60;) ) cu salata de conopidă super aromată cu maioneză și usturoi. Acum, dacă tot am câștigat dreptul de a găti în vasul minune Zepter, m-am încumetat să o prepar, deoarce fierbe mult mai repede, își păstează valorile nutritive și nu ”parfumează” toată casa cu mirosul ei;)

 

INGREDIENTE

  • conopidă 1 bucată,
  • sare iodată,
  • condimente,
  • maioneză 3-4 linguri,
  • mărar proaspăt cca. 2 linguri,
  • piper proaspăt măcinat,
  • usturoi 3-4 căței.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă în vas Zepter:

Conopida sau "varză de Cipru", cum a fost denumită la început provine, după cum ne sugerează și porecla, din Ciprul antic și există încă de acum 2.500 de ani.


Ea conține enzime, proteine și vitamine, toate bune pentru a fi folosită în favoarea unui organism sănătos.


Conopida poate fi folosită gătită sau murată. Dacă nu s-a folosit toată conopidă la gătit este indicat să se păstreze la rece împachetată în folie, însă nu pentru mult timp.


Persoanelor care au probleme cu glandă tiroidă (hipertiroida) le este recomandat consumul moderat de conopidă, deoarece predispune la apariția gusei endemice.


Conopida are 21 de calorii, vitaminele C, A, B1, B6, B2, fosfor, zinc, calciu, magneziu, fier, mangan, caroten, cupru, nu are colesterol, nu conține amidon și poate fi consumată în curele de slăbire.


Printre proprietățile importante ale conopidei se număra prevenirea bolilor de inimă, a atacului cerebral, detoxifierea organismului, bun anticangerigen, antireumatic, energizant natural, analgezic antianemic, oftalmologic, scade nivelul colesterolului și sprijină sistemul imunitar. Datorită conținutului de fosfor, conopida are un efect benefic asupra dentiției.


Astfel vasul Zepter, asigură valorile nutritive ale conopidei intacte. Să trecem la treabă;)



  • Conopida se spală sub jet de apă rece, apoi se rupe buchețele protrivite.

  • Se așează în vasul Zepter, rece, se adaugă sare iodată, piper proaspăt măcinta și mirodenii.

  • Se acoperă, se lasă cca. 10 minute la foc tare, până ce indicatorul termocontrol ajunge în zona verde, în cazul meu la ultimul nivel;)

  • apoi se oprește focul și se lasă cca. 25 de minute.


Între timp se prepară maioneza, dintr-un ou, 1 lingură de muștar și cca. 500 ml ulei de floarea soarelui. După ce s-a obținut consistența dorită se adaugă zeama de la o lămâie, mărarul tocat mărunt și usturoiul presat. Maioneza se amestecă cu conopida presată, ușor până ce se combină gusturile. Se servește rece în roșii sau ardei!


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă în vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

03.07.2013, 20:04

Wow! senzatie!

babi5 1

21.08.2013, 22:01

Dana_Retetegg 1

10.11.2013, 23:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida