Conopida intreaga la cuptor

de Catalina L in Mancaruri de legume, 22 Dec 2016 | 2959 vizualizari

 

Suntem inca in plin sezon de conopida, asa ca m-am întors cu 2 conopide frumoase de la piață :) .
Meniu conopida timp de 2 zile hi hi: supa crema Dubarry, gratin cu sos bechamel și aceasta reteta noua Conopidă întreagă la cuptor .
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/conopida-intreaga-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica (a mea a fost destul de mare, am pastrat numai mijlocul)
  • 2 linguri de unt topit
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1/2 lingurita pudră de ghimbir
  • 1 lingura de zahăr pudră
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida intreaga la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.


Într-un castron, se amestecă untul, usturoiul zdrobit, ghimbirul, zahărul și restul de condimente.


Punem sare și piper și amestecăm.


Se curata conopida, se îndepărtează frunzele și se taie piciorul astfel încât sa se tina dreapta.


A mea a fost destul de mare, am indepartat un pic de buchetele, pastrand numai centrul.


Se spala si o puteti pune cateva minute in apa rece cu otet.


Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.

Se pune conopida pe o foaie de aluminiu sau pe o hartie de copt și se unge cu mana pe toata suprafata cu amestecul pregatit.


Acoperiti si infasurati bine conopida cu hârtia și se așază într-un vas de copt.


Se coace timp de 1 oră.


Se scoate din hartie, se pune pe o farfurie de serviciu si se decoreaza cu patrunjel.


Este gata!


O puteti servi simpla sau ca garnitura pentru o carne sau un pește .


In acelasi timp, am profitat si am folosit cateva cateva vârfuri mici pentru a decora supa crema Dubarry- vezi reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida intreaga la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

26.12.2016, 16:49

diaconta 1

29.12.2016, 20:59

imi place conopida

Rahela Velicu 1

02.01.2017, 20:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

ieri la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

Desert bezele Panda

de RODIMUR 7

pe 20.09 la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

pe 19.09 la 21:14

RETETA RECOMANDATA
Sufle de legume"Arlechino"