Conopida intreaga la cuptor

de Catalina L in Mancaruri de legume, 22 Dec 2016 | 1006 vizualizari

 

Suntem inca in plin sezon de conopida, asa ca m-am întors cu 2 conopide frumoase de la piață :) .
Meniu conopida timp de 2 zile hi hi: supa crema Dubarry, gratin cu sos bechamel și aceasta reteta noua Conopidă întreagă la cuptor .
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/conopida-intreaga-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica (a mea a fost destul de mare, am pastrat numai mijlocul)
  • 2 linguri de unt topit
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1/2 lingurita pudră de ghimbir
  • 1 lingura de zahăr pudră
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida intreaga la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.


Într-un castron, se amestecă untul, usturoiul zdrobit, ghimbirul, zahărul și restul de condimente.


Punem sare și piper și amestecăm.


Se curata conopida, se îndepărtează frunzele și se taie piciorul astfel încât sa se tina dreapta.


A mea a fost destul de mare, am indepartat un pic de buchetele, pastrand numai centrul.


Se spala si o puteti pune cateva minute in apa rece cu otet.


Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.

Se pune conopida pe o foaie de aluminiu sau pe o hartie de copt și se unge cu mana pe toata suprafata cu amestecul pregatit.


Acoperiti si infasurati bine conopida cu hârtia și se așază într-un vas de copt.


Se coace timp de 1 oră.


Se scoate din hartie, se pune pe o farfurie de serviciu si se decoreaza cu patrunjel.


Este gata!


O puteti servi simpla sau ca garnitura pentru o carne sau un pește .


In acelasi timp, am profitat si am folosit cateva cateva vârfuri mici pentru a decora supa crema Dubarry- vezi reteta aici.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida intreaga la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

26.12.2016, 16:49

diaconta 1

29.12.2016, 20:59

imi place conopida

noiinbucatarie 1

02.01.2017, 20:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci si legume la cuptor