Conopidă la cuptor

de Ade200 in Mancaruri de legume, 25 Oct 2013 | 8545 vizualizari

 

E vremea conopidei, aşa că o reţetă bună nu strică!

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă mijlocie
  • 1canăde lapte
  • 2 l de apă
  • 2 linguriţe de sare
  • Pentru sosul de brânză:
  • 100 g brânză de vaci moale(sau urdă, ricotta)
  • 100 g de caşcaval tare ras
  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de făină
  • 3 linguri de smântână
  • 1 cană de lapte
  • 1 cană de apă în care a fiert conopida
  • sare
  • piper
  • 50 g parmezan ras
  • frunze de mărar(opţional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă la cuptor:

Spălaţi bine conopida şi o lăsaţi în apă rece să iasă eventualelel impurităţi. După ce aţi rupt-o bucheţele o puneti la fiert în apa clocotită cu sare şi adăugaţi 1 cană de lapte. Cât timp fierbe, 10 minute, porniţi cuptorul la 180 grade C. Pregătiţi şi vasul în care veţi pune conopida şi sosul de brânză, ungându-l cu puţin ulei de măsline.

Într-un alt vas puneţi la topit untul şi adăugaţi făina. Amestecaţi cu un tel, turnaţi lapte şi o cană din apa în care a fiert conopida. Adăugaţi caşcavalul, sarea si piperul şi amestecaţi până ce devine consistent. Opriţi focul si lăsaţi sosul să se răcească puţin.

 

Puneţi conopida scursă bine în vasul pregătit. De îndată ce sosul s-a mai răcit, amestecaţi şi brănzade vaci şi smântăna. Turnaţi sosul peste conopidă şi lăsaţi la cuptor 10-20 de minute(depinde de cuptor). Adaugati şi restul caşcavalului răzuit şi mai lăsaţi 10 minute la cuptor..

TIPS-URI

1

Cine doreste poate pune şi telemea printre bucheţelele de conopidă.

2

Se consumă imediat, dar e bună şi rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

25.10.2013, 23:24

Ade200 1

26.10.2013, 06:44

Nici soţul meu nu se dă în vânt după conopidă, dar asta i-a plăcut!

Mihaela11_jo 1

15.11.2013, 13:58

Delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pastai scazute cu sos tomat