Conopida pane cu sos de branza

de Toamna07 in Mancaruri de legume, 9 Oct 2012 | 5778 vizualizari

 

Este o toamna a deliciilor culinare si este pacat sa nu profitam de bogatiile acestui minunat anotimp.
In spatele fiecarei retete se afla un om si un gand bun!:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru pane:
  • o conopida frumoasa
  • 200 ml bere
  • 150 g faina
  • 3 oua
  • paprika
  • sare si piper
  • Ingrediente pentru sosul de branza:
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 g unt
  • 100 g branza rasa
  • 100 g smantana
  • zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita pasta de ardei iute
  • verdeata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane cu sos de branza:

Mod de preparare conopida pane:

Se desface o conopida in buchetele mici.Se spala,se fierbe in apa clocotita cu sare si se lasa la scurs. Separam ouale pentru pane.Amestecam cu o lingura de lemn galbenusurile cu sare si piper.Adaugam berea si faina ; forman un aluat cleios.Albusurile le batem bine cu un tel si le adaugam peste alutul de bere. Prin aceasta compozitie tavalim buchetelele de conopida si le prajim in baie de ulei pana se rumenesc. Le scoatem pe un servet de hartie.

Mod de preparare sos de branza:

Pe baie de aburi,amestecam galbenusurile de ou cu untul pana se lichefiaza,adaugand zeama de lamaie in portii mici.Amestecam continuu pana ce sosul se ingroasa.Adaugam branza rasa si amestecam din nou.Dam la o parte de pe foc si punem smantana si pasta de ardei.Terminam cu verdeata tocata foarte marunt. Daca branza este sarata nu mai adaugati sare !

Serviti conopida pane alaturi de acest sos cremos !

Special pentru cei dragi !

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Conopida pane cu sos de branza-0
Conopida pane cu sos de branza-1
Conopida pane cu sos de branza-2

COMENTARII (17)

_Alina_

_Alina_ 1

10.10.2012, 08:21

O minunatie!

Toamna07

Toamna07 1

10.10.2012, 18:18

Multumiri din suflet!

Sidy, si eu am facut o crema de conopida cu maioneza,putin iaurt,usturoi si patrunjel tocat!

Super !

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!