Conopida pane cu sos de iaurt si smantana

de silvi0ara in Mancaruri de legume, 18 Noi 2010 | 7193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit
  • Sosul:
  • 400g iaurt de capra
  • 2-3 linguri smantana
  • 4 castraveti verzi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita menta proaspata tocata
  • 1 lingurita marar proaspat tocat
  • sare si piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane cu sos de iaurt si smantana:

Conopida curatata de cotoare se spala, se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare pe foc mic.Cad este gata,se scoate si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.Din cele 2 oua si faina impreuna cu 1 lingura apa rece,sare si piper dupa gust,facem un aluat ca pentru clatite putin mai gros.Dam fiecare buchet prin acest amestec,apoi le punem la prajit in uleiul incins.Le lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile.Le scoatem pe o hartie absorbanata sa se elimine excesul de ulei.Pot fi servite asa simple sau alaturi de un sos de iaurt.


Sos iaurt:


Mai intai curatam castravetii,ii taiem cuburi,presaram sare si ii lasam la scurs.Intr-un castron amestecam iaurtul si smantana,usturoiul zdrobit marunt,menta si mararul.Amestecam compozitia,apoi adaugam castravetii scursi bine de zeama.La sfarsit potrivim de gust cu sare si piper.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane cu sos de iaurt si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Sylvia 1

19.11.2010, 10:58

Minunat arata si stiu cat de buna e !!!

vanilla 1

19.11.2010, 12:49

5 furcu de la mine ca imi place tare mult conopida!

adry88 1

29.05.2011, 12:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit cu ou – varianta in stilul teppanyaki