Cornulete cu bors si suc de rosii

de Valclaudia in Mancaruri de post, 3 Aug 2014 | 13099 vizualizari

 

va prezint o reteta de cornulete dementiale pentru perioada postului si nu numai....

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cubulet drojdie
  • 250 ml ulei
  • 250 ml bors
  • 100 ml suc de rosii (sau rosii pasate am folosit eu)
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar tos
  • faina alba cat cuprinde (cca 700-800 gr.)
  • 1 borcan dulceata de visine
  • cca 200 gr. zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors si suc de rosii:

Punem intr-un vas incapator drojdia cu sarea si zaharul,o lichefiem.


Adaugam uleiul,borsul, rosiile pasate sau bulionul iar la final faina.


Vom obtine un aluat gras, usor de modelat.


Lasam aluatul acoperit cu un servet curat de bucatarie in loc ferit de curenti pentru cel putin 1 ora la dospit.


Preincalzim cuptorul la 170 grade.


Rupem cate o bucata de aluat, de dimensiunea unei portocale, o intindem cu facatetul pe masa infainata, apoi o impartim cu pintenul in 8 bucati.


La baza fiecarei bucati punem dulceata de visine, rulam apoi aluatul sa obtinem forma de cornulet, la felprocedam cu toate, le asezam in tava pe hartie de copt si dam tava la cuptor pana se umfla si se rumenesc cornuletele.


Scoatem tava din cuptor, apoi cu mare grija asezam toate cornuletele din tava intr-o ppunga incapatoare si rezistenta in care am pus zaharul pudra.


Scuturam usor punga,sa se lipeasca zaharul de cornulete, apoi le scoatem pe platou si le lasam la racit.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors si suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ianculubita 1

04.08.2014, 09:36

interesant,trebuie retinut

Lavinia 1

04.08.2014, 16:39

fragede si delicioase

Panacris 1

13.08.2014, 17:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci