Cornulete cu bors si suc de rosii

de Valclaudia in Mancaruri de post, 3 Aug 2014 | 21582 vizualizari

 

va prezint o reteta de cornulete dementiale pentru perioada postului si nu numai....

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cubulet drojdie
  • 250 ml ulei
  • 250 ml bors
  • 100 ml suc de rosii (sau rosii pasate am folosit eu)
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar tos
  • faina alba cat cuprinde (cca 700-800 gr.)
  • 1 borcan dulceata de visine
  • cca 200 gr. zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors si suc de rosii:

Punem intr-un vas incapator drojdia cu sarea si zaharul,o lichefiem.

Adaugam uleiul,borsul, rosiile pasate sau bulionul iar la final faina.

Vom obtine un aluat gras, usor de modelat.

Lasam aluatul acoperit cu un servet curat de bucatarie in loc ferit de curenti pentru cel putin 1 ora la dospit.

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Rupem cate o bucata de aluat, de dimensiunea unei portocale, o intindem cu facatetul pe masa infainata, apoi o impartim cu pintenul in 8 bucati.

La baza fiecarei bucati punem dulceata de visine, rulam apoi aluatul sa obtinem forma de cornulet, la felprocedam cu toate, le asezam in tava pe hartie de copt si dam tava la cuptor pana se umfla si se rumenesc cornuletele.

Scoatem tava din cuptor, apoi cu mare grija asezam toate cornuletele din tava intr-o ppunga incapatoare si rezistenta in care am pus zaharul pudra.

Scuturam usor punga,sa se lipeasca zaharul de cornulete, apoi le scoatem pe platou si le lasam la racit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors si suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ianculubita 1

04.08.2014, 09:36

interesant,trebuie retinut

Lavinia 1

04.08.2014, 16:39

fragede si delicioase

Panacris 1

13.08.2014, 17:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de soia cu legume