Ghiveci de legume cu orez

de Gheorghita_T in Mancaruri de post, 2 Apr 2018 | 6957 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. de orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 1 cutie de rosii decojite bucati (450 ml)
  • 1 legatura de marar
  • 3 litri de apa
  • sare, piper si vegeta dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu orez:


Se curata legumele si se pregatesc pentru tocana: ceapa si ardeiul capia se taie cubulete, morcovii si dovlecelul se dau pe razatoare, iar mararul se toaca marunt.


Intr-o oala se pune ceapa la prajit, cand ceapa este aproape prajita, se adauga morcovii si ardeiul capia, se amesteca si se lasa 5 minute la foc potrivit, avand grija sa nu se prinda.


Se adauga orezul si sare dupa gust, se amesteca si se lasa din nou 5 minute.


Se adauga apa si mancarea se va lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand orezul este aproape fiert. In tot acest timp se va amesteca din cand in cand.


Cand orezul este aproape fiert, adaugam dovlecelul si cutia de rosii, amestecam si lasam ghiveciul cateva minute la fiert pana cand se fierb rosiile.


La final se adauga mararul tocat marunt si se potriveste ghiveciul de gust cu piper si vegeta. Se mai lasa la fiert inca 5 minute si se poate opri focul.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Trebuie sa fim atenti sa amestecam ca sa nu se prinda.

2

In functie de preferinte, se poate servi alaturi de o salata de legume proaspete sau muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare 1

06.04.2018, 18:49

dantes 1

11.04.2018, 16:52

Bun!

LauraLefter 1

27.01.2019, 08:06

Am inteles eu bine??? 3 l de apa???? Eu la cantitatea asta de orez pun max 1l. Dar acu...fiecare...

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi 9

ieri la 21:15

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

ieri la 17:45

Desert briose cu faina integrala

de katty 6

ieri la 14:55

Coaste de caprioara in sos de rosii cu masline la slow cooker Crock-Pot

de katty 6

ieri la 14:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc

de Rocsi 9

ieri la 21:15

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

ieri la 17:45

Desert briose cu faina integrala

de katty 6

ieri la 14:55

Coaste de caprioara in sos de rosii cu masline la slow cooker Crock-Pot

de katty 6

ieri la 14:47

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume