Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 20 Dec 2016 | 3611 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Desi nu mi-au placut prea mult aceste cornulete la inceput, ei bine, pe zi ce trece deveneau tot mai bune, asa ca vi le recomand cu drag. Sunt perfecte si daca tineti post si vreti ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml vin
  • 500 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde (1150 g)
  • 400 g gem de prune
  • 50 g nuca de cocos rasa
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos:

Se pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru, pana cand se obtine un aluat nelipicios.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Gemul de prune se amesteca cu nuca de cocos rasa, dupa care se incepe formarea cornuletelor. Se intinde o foaie, cu ajutorul sucitorului, pe masa unsa cu ulei si se decupeaza un cerc cu ajutorul unei farfurii. Se imparte cercul in mai multe triunghiuri, iar la baza acestora se pune cate o jumatate de lingurita de gem de prune amestecat cu nuca de cocos. Se ruleaza triunghiul de la baza spre varf si astfel se obtine un cornulet. Se continua asa, pana cand se termina tot aluatul. Cornuletele se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se introduc la cuptor, pana cand se rumenesc frumos. Au iesit 3 tavi cu cornulete.

Cornuletele calde se dau prin zahar pudra.

Sunt mai bune dupa 2-3 zile de cand au fost preparate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

diaconta 1

29.12.2016, 21:16

cred ca au fost foarte bune.
eu am facut cornulete cu sampanie si mi-au placut

Andra_Constantinescu 1

29.12.2016, 21:51

Chiar bune, Dia! Super!

Xandrinne 1

17.01.2021, 11:35

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Batoane dietetice cu gem si fulgi de cereale