Cornulete cu nuca si dulceata de prune

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 14 Dec 2016 | 4689 vizualizari

 

Ador cornuletele, mai ales cu nuca si dulceata, cea de prune le intrece pe toate.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de faina
  • 20 gr de unt
  • 100 gr de zahar
  • 150 gr de smantana
  • 2 linguri de zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 lg de apa
  • 100 gr de nuca
  • dulceata de prune
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca si dulceata de prune:

       Macinam nuca, se amesteca intr-un bol impreuna cu lingura de apa, zaharul si dulceata de prune. Untul se topeste si se amesteca cu smantana si sarea. Se adauga faina.

       Framantam bine un aluat moale si elastic. Impartim aluatul in doua - trei bucati, intindem o foaie si taiem triunghiuri, se umple fiecare triunghi cu amestecul format din zahar, nuca si dulceata de prune.

       Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt, asezam cornuletele si le dam la cuptor, la 200 grade C, timp de 30 de minute. Cand sunt gata, presaram zahar pudra peste cornulete. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cornuletele se pastreaza intr-o cutie, cu cat stau mai mult, cu atat sunt mai fragede.

2

Puteti folosi ce dulceata doriti sau puteti face umplutura numai cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca si dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

diaconta 1

17.12.2016, 22:03

si mie imi plac cornuletele

dantes 1

18.12.2016, 10:20

Bune!

katty 1

21.12.2016, 20:10

20 sau 200 gr unt?

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkrantz