Cornulete cu nuca si dulceata de prune

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 14 Dec 2016 | 1252 vizualizari

 

Ador cornuletele, mai ales cu nuca si dulceata, cea de prune le intrece pe toate.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de faina
  • 20 gr de unt
  • 100 gr de zahar
  • 150 gr de smantana
  • 2 linguri de zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 lg de apa
  • 100 gr de nuca
  • dulceata de prune
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca si dulceata de prune:

Macinam nuca, se amesteca intr-un bol impreuna cu lingura de apa, zaharul si dulceata de prune. Untul se topeste si se amesteca cu smantana si sarea. Se adauga faina.


Framantam bine un aluat moale si elastic. Impartim aluatul in doua - trei bucati, intindem o foaie si taiem triunghiuri, se umple fiecare triunghi cu amestecul format din zahar, nuca si dulceata de prune.


Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt, asezam cornuletele si le dam la cuptor, la 200 grade C, timp de 30 de minute. Cand sunt gata, presaram zahar pudra peste cornulete. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cornuletele se pastreaza intr-o cutie, cu cat stau mai mult, cu atat sunt mai fragede.

2

Puteti folosi ce dulceata doriti sau puteti face umplutura numai cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca si dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

diaconta 1

17.12.2016, 22:03

si mie imi plac cornuletele

dantes 1

18.12.2016, 10:20

Bune!

katty 1

21.12.2016, 20:10

20 sau 200 gr unt?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura" Superba"