Cornulete cu nuca si dulceata de prune

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 14 Dec 2016 | 1534 vizualizari

 

Ador cornuletele, mai ales cu nuca si dulceata, cea de prune le intrece pe toate.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de faina
  • 20 gr de unt
  • 100 gr de zahar
  • 150 gr de smantana
  • 2 linguri de zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 lg de apa
  • 100 gr de nuca
  • dulceata de prune
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca si dulceata de prune:

       Macinam nuca, se amesteca intr-un bol impreuna cu lingura de apa, zaharul si dulceata de prune. Untul se topeste si se amesteca cu smantana si sarea. Se adauga faina.

       Framantam bine un aluat moale si elastic. Impartim aluatul in doua - trei bucati, intindem o foaie si taiem triunghiuri, se umple fiecare triunghi cu amestecul format din zahar, nuca si dulceata de prune.

       Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt, asezam cornuletele si le dam la cuptor, la 200 grade C, timp de 30 de minute. Cand sunt gata, presaram zahar pudra peste cornulete. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cornuletele se pastreaza intr-o cutie, cu cat stau mai mult, cu atat sunt mai fragede.

2

Puteti folosi ce dulceata doriti sau puteti face umplutura numai cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca si dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

diaconta 1

17.12.2016, 22:03

si mie imi plac cornuletele

dantes 1

18.12.2016, 10:20

Bune!

katty 1

21.12.2016, 20:10

20 sau 200 gr unt?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)