Rulada cu crema de ciocolata

de Geanina87 in Dulciuri, 31 Iul 2015 | 2041 vizualizari

 

Aceasta rulada a fost preparata la dorinta uneia dintre surorile mele pt. "Lasatul secului". A iesit o bunatate si a fost apreciata de toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 5 limguri de faina
  • 2,5 linguri de ulei
  • 1 zahar vanilat
  • esenta
  • 2 ciocolate cu lapte si 1 ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 1 lingurita de unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare adaugandu-se treptat cate o lingura de zahar si zaharul vanilat. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pe care il turnam putin cate putin. Punem si esenta si apoi turnam amestecul peste albusuri.Omogenizam usor si incorporam cate o lingura de faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Amestecam usor de jos in sus.


Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor pe margini. O dezlipim de pe foaia de copt, o acoperim cu alta foaie de copt si incepem sa rulam cu tot cu hartie. Lasam pana se raceste.


Rupem ciocolata( cele 2 cu lapte si jumatate din cea amaruie) si o punem impreuna cu frisca pe baie de aburi.Cand se omogenizeaza totul, lasam la rece aproximativ 30 min, dupa care mixam 2 minute.Punem din nou la rece inca 15 min. Desfacem rulada, intindem crema si rulam la loc. Pentru glazura punem cealalta jumatate de ciocolata impreuna cu 1 lg de frisca lichida si untul pe baie de aburi la topit si cu ajutorul unei linguri facem niste dungi pe rulada,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Panacris 1

03.08.2015, 22:34

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:42

Buna!

mihasara 1

13.10.2015, 09:36

Yammy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata