Rulada cu crema de ciocolata

de Geanina87 in Dulciuri, 31 Iul 2015 | 1869 vizualizari

 

Aceasta rulada a fost preparata la dorinta uneia dintre surorile mele pt. "Lasatul secului". A iesit o bunatate si a fost apreciata de toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 5 limguri de faina
  • 2,5 linguri de ulei
  • 1 zahar vanilat
  • esenta
  • 2 ciocolate cu lapte si 1 ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 1 lingurita de unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare adaugandu-se treptat cate o lingura de zahar si zaharul vanilat. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pe care il turnam putin cate putin. Punem si esenta si apoi turnam amestecul peste albusuri.Omogenizam usor si incorporam cate o lingura de faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Amestecam usor de jos in sus.


Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor pe margini. O dezlipim de pe foaia de copt, o acoperim cu alta foaie de copt si incepem sa rulam cu tot cu hartie. Lasam pana se raceste.


Rupem ciocolata( cele 2 cu lapte si jumatate din cea amaruie) si o punem impreuna cu frisca pe baie de aburi.Cand se omogenizeaza totul, lasam la rece aproximativ 30 min, dupa care mixam 2 minute.Punem din nou la rece inca 15 min. Desfacem rulada, intindem crema si rulam la loc. Pentru glazura punem cealalta jumatate de ciocolata impreuna cu 1 lg de frisca lichida si untul pe baie de aburi la topit si cu ajutorul unei linguri facem niste dungi pe rulada,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Panacris 1

03.08.2015, 22:34

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:42

Buna!

mihasara 1

13.10.2015, 09:36

Yammy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Spirala cu crema ganache de ciocolata