Rulada leopard cu crema de ciocolata

de Oana in Prajituri, 10 Noi 2016 | 4722 vizualizari

 

Un desert bun, bun, bun si de efect! In curand si reteta video :)
Foto credit: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 2 albusuri
  • 125 g zahar
  • 125 gr faina
  • putina sare
  • 1 lingura rasa cacao
  • 1 lingura plina cacao neagra

Pentru crema:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 1 lingurita esenta de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada leopard cu crema de ciocolata:



  • Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se umfla si se albesc.




  • Adauga faina si amesteca usor.




  • Mixeaza cele 6 albusuri de ou cu un praf de sare pana se umfla bine si apoi amesteca-le usor in compozitie. Amesteca cu o spatula, de jos in sus, pana obtii un aluat omogen




  • Pune in doua castroane cate patru linguri de compozitie. Intr-unul amesteca cacaua neagra si in celalalt cacaua normala. Muta-le apoi in doua pungi de plastic pe care le tai putin la capat.




  • Printeaza doua coli A4 cu un model de leopard si pune-le in tava de la aragaz, iar deasupra asaza hartie de copt transparenta. Astfel, iti va fi mult mai usor sa desenezi modelul de leopard.




  • Formeaza petele de leopard cu compozitia de cacao mai deschisa si pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 2 minute




  • Scoate tava si deseneaza cu compozitia de cacao neagra de jur imprejurul petelor de leopard




  • Coace din nou 2 minute




  • Rastoarna apoi cu grija aluatul galben si intinde usor pe toata suprafata. Coace apoi 6-8 minute




  • Pregateste un prosop curat de bucatarie pe care il umezesti inainte cu apa rece.




  • Rastoarna blatul pe prosop si ruleaza-l usor. Lasa-l asa pana pregatesti crema.




  • Incalzeste smantana lichida pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si pune-o peste ciocolata neagra rupta bucatele. Amesteca usor cu un tel pana se topeste si crema devine omogena. Adauga la sfarsit esentele si las-o sa se raceasca si sa se intareasca putin




  • Deruleaza aluatul si intinde crema de ciocolata pe partea galbena, apoi ruleaza cu grija




  • Infasoara rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si las-o la frigider minim 3 ore, pana se intareste crema



 

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada leopard cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

oanapl 1

05.10.2017, 10:39

Ce bine arată!

mihaelar63 1

05.10.2017, 13:02

Chiar este de efect !!!

Rahela Velicu 1

03.01.2018, 11:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata