Desert cozonac trandafir cu mere si nuca

de - Andreea - in Dulciuri, 3 Noi 2018 | 2609 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Merisor https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-trandafir-cu-mere-64546.html
Am schimbat putin ingredientele...si apoi modul de a coace cozonacul.Merisor l-a copt la Multicooker ...eu nu am...asa ca am luat-o pe calea clasica :)) ... tigaie si cuptor ! 
Retete inspirate de toamna ! 

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 1/2 cub drojdie
  • 1 ou
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita esenta rom
  • 100 gr faina alba tip '00'
  • 100 gr faina Manitoba
  • 2 mere
  • 2 linguri cu zahar ( pentru umplutura)
  • 4-5 linguri cu nuca
  • 1 ou ( pentru uns)
  • 1 lingura lapte ( pentru uns)
  • zahar pudra(optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac trandafir cu mere si nuca:

Incepem prin a pregati umplutura.

Merele le curatam de coaja si le dam prin razatoare.

Le punem intr-o tigaie, adaugam cele 2 linguri cu zahar si lasam la foc potrivit, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit, iar merele au lasat sucul lor. Cand sunt gata, inchidem focul si lasam sa se racoreasca.

Apoi pregatim aluatul.

Intr-un vas punem laptele caldut si amestecam cu drojdia si putin zahar. Punem putina faina si lasam vreo zece minute.

Intr-un bol punem oul cu zaharul ramas si amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele cu drojdie, esenta de rom, apoi uleiul, iar la urma faina alba tip '00' si cea Manitoba si amestecam bine toate ingredientele pana ce obtinem un aluat nelipicios si elastic. 

Acoperim bolul si lasam la dospit circa o ora (pana isi dubleaza volumul cel putin).

Cand aluatul a dospit, intindem o foaie de aluat si punem un strat de mere si apoi unul de nuca. Rulam aluatul si apoi il feliem rondele.

Asezam rondelele intr-o tava pt cuptor si inainte de a pune tava la cuptor, ungem cu ou batut cu lapte. 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru 20-25 minute.

Cand este copt, scoatem cozonacul din cuptor si lasam sa se racoreasca.

Optional pudram cu zahar pudra. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac trandafir cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu cafea si bailey's