Cornulețe cu rahat - 3

de Bunica in Dulciuri, 9 Mai 2015 | 4328 vizualizari

 

Nu vă spun decât să le încercați. Cleme, sunt grozave!

 

INGREDIENTE

  • 300 g untură
  • 700 g făină
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 vf. de cuțit sare
  • 450 g rahat
  • zahăr pudră pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe cu rahat - 3:

Dojdia se amestecă împreună cu zahărul până devine lichidă.


Într-un vas de frământat pune făina în care faci o adâncitură să pui drojdia.


Adaugi ouăle, laptele și untura și frămânți. Lași aluatul să se odihnească.


Cât se odihnește alatul taie rahatul in bucăți dreptunghiulare.


Iei câte o bucata de aluat, o întinzi cu sucitorul pe blatul de lucru si o tai în forma de pătrat.


Pui o bucată de rahat și rulezi. Cornulețele astfel obținute le pui în tava tpetată cu hârtie de copt și intoduci tava în cuptorul încins la 170 grade pentru 25-30 de minute.


Se scot din cuptor și se pudrează calde.


Se topesc în gură din primul moment.

 

TIPS-URI

1

Cornuletele se lasă în cuptor până se rumenesc ușor pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu rahat - 3" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

12.05.2015, 23:11

Cornuletele Bunicii - cele mai bune

Bya Ralu 1

31.05.2015, 20:32

fulgdenea 1

25.01.2016, 14:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Cornulete