Cornulețe cu rahat - 3

de Bunica in Dulciuri, 9 Mai 2015 | 6505 vizualizari

 

Nu vă spun decât să le încercați. Cleme, sunt grozave!

 

INGREDIENTE

  • 300 g untură
  • 700 g făină
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 vf. de cuțit sare
  • 450 g rahat
  • zahăr pudră pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe cu rahat - 3:

Dojdia se amestecă împreună cu zahărul până devine lichidă.


Într-un vas de frământat pune făina în care faci o adâncitură să pui drojdia.


Adaugi ouăle, laptele și untura și frămânți. Lași aluatul să se odihnească.


Cât se odihnește alatul taie rahatul in bucăți dreptunghiulare.


Iei câte o bucata de aluat, o întinzi cu sucitorul pe blatul de lucru si o tai în forma de pătrat.


Pui o bucată de rahat și rulezi. Cornulețele astfel obținute le pui în tava tpetată cu hârtie de copt și intoduci tava în cuptorul încins la 170 grade pentru 25-30 de minute.


Se scot din cuptor și se pudrează calde.


Se topesc în gură din primul moment.

TIPS-URI

1

Cornuletele se lasă în cuptor până se rumenesc ușor pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu rahat - 3" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

12.05.2015, 23:11

Cornuletele Bunicii - cele mai bune

Bya Ralu 1

31.05.2015, 20:32

fulgdenea 1

25.01.2016, 14:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 21:31

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

ieri la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

ieri la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem de prune