Spirala cu urda

de Lau in Dulciuri, 24 Mai 2012 | 1105 vizualizari

 

Mersi mimmi

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 300 g faina
  • 1 lingura unt
  • 1 praf de copt
  • 100 ml apa calduta
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri de zahar
  • UMPLUTURA
  • 500 g urda
  • coaja de portocala
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar pudra
  • zahar vanilat
  • UNS
  • 30 g unt topit
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu urda:

Amestecam faina cu sare, zaharul si praful de copt. Facem o gaura in mijloc, adaugam otetul si untul la temperatura camerei si incepem sa framantam adaugand treptat apa. Il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider 30 minute.


UMPLUTURA-batem ouale bine, adaugam urda, coaja de portocala rasa, zaharul si amestecam bine.


Intindem aluatul intr-o foaie subtire. Taiem fasii de cca 8 cm latime. Pe fiecare fasie adaugam pe mijloc compozitia de urda si unim marginile.


Asezam in tava unsa cu unt formand spirala incepand din mijlocul tavii.


Ungem spirala cu putin unt topit si dam tava la cuptor pentru cca 25 min, scoatem tava o ungem cu oul batut si dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Lau 1

25.05.2012, 08:29

mimmi 1

26.05.2012, 14:23

Waw ce fain ti-o iesit ! E delicioasa !

Lau 1

26.05.2012, 19:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures