Budinca de mere

de Angelina_Elena in Dulciuri, 28 Sep 2011 | 1720 vizualizari

 

Un desert rapid si DELICIOS!!!Reteta am gasit-o mai demult pe net,dar nu am testat-o pana acum.REZULTATUL...o budinca aromata,cu gust placut de mar si scortisoara:)(chiar daca nu arata spectaculos este tare buna)

 

INGREDIENTE

  • 500 g mere
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • scortisoara
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de mere:

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare.Dupa ce le-am dat pe razatoare se adauga putina scortisoara si 1-2 linguri de zahar(depinde cat de dulci sunt merele),se amesteca si se lasa deoparte.


Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Frecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina.Se amesteca bine,apoi se adauga albusurile batute spuma si merele,amestecand de jos in sus.Se tapeteaza un vas rotund cu hartie de copt si putin ulei,apoi se introduce la cuptor timp de 20-30 de minute.Se decoreaza cu zahar pudra amestecat cu putina scortisoara...


Pofta Buna!!!

 

TIPS-URI

1

Dupa primele 15-20 de minute budinca se scoate din cuptor pentru verificare.Se ia o scobitoare,si se face proba,daca scobitoarea ramane usor umeda,este gata!!!

2

Am copt budinca intr-o tava rotunda de yena cu diametrul de 20 de cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Angelina_Elena 1

29.09.2011, 17:22

Jolygina,Miuta,Luk va multumesc mult

Lau 1

02.10.2011, 22:13

ce bine arata

Angelina_Elena 1

02.10.2011, 22:50

Sufletista multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu mere