Cornulete cu unt

de deliciousflavours in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2012 | 3059 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 galbenus
  • 1/2 cub drojdie proaspata (25 gr)  
  • 1/2 lingura sare  
  • 1 lingurita zahar  
  • 300 ml lapte caldut
  • unt  
  • albus pentru uns
  • diverse seminte (susan, chimen, in)      
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu unt:

Incalzim putin laptele, sa fie caldut, adaugam zaharul si amestecam putin, dupa care punem si drojdia sfaramata. Lasam sa creasca aproximativ 10 minute, apoi punem jumatate din cantitate peste faina amestecata cu sare. Deasupra punem galbenusul, incepem sa amestecam si adaugam restul de lapte. Framantam timp de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios. Lasam la crescut 1 ora intr-un loc cald. Eu l-am tinut in vasul Tupperware si a crescut mai repede de o ora.

Impartim aluatul in 6 bucati egale si intindem aluatul unul cate unul in forma de cerc. Apoi taiem circa 8 feliute, asezam la baza feliei un cubulet de unt si rulam. Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu albus si presaram cu seminte (susan, chimen, in, etc).  Dam cornuletele la cuptorul preincalzit pana capata o culoare aurie, aproximativ 25-30 minute.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu unt-0
Cornulete cu unt-1
Cornulete cu unt-2

COMENTARII (24)

deliciousflavours

deliciousflavours 1

15.01.2012, 00:38

ms mult ptr aprecieri
nu credeam ca o sa am asa succes cu ele

Bya Ralu

Bya Ralu 1

17.01.2012, 09:41

am venit si eu cu cersitu )

deliciousflavours

deliciousflavours 1

17.01.2012, 21:40

esti bine venita!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!