Cornulete cu untura si iaurt

de Rocsi in Prajituri, 9 Iul 2014 | 10146 vizualizari

 

Daca vreti niste cornulete super, super fragede, cu siguranta astea sunt. Cum le-am scos din cuptor, 5 minute le-am lasat la racorit, apoi am mancat jumatate de tava eu si prietenul meu. Fiind umplute cu nuca, asa cum imi place, nu am putut sa ma abtin doar sa gust :D..Delicioaseeee!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr untura
  • 200 gr iaurt
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 500-550 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 castron nuca macinata
  • 1 canita lapte fierbinte
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • zahar pudra
Portii: 65
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura si iaurt:

Aluatul:


Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema.


Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.


la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta, treptat, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de modelat.


Il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute.


Umplutura:


Peste nuca macinata turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana obtinem o pasta mai groasa.


Adaugam zaharul, esenta de rom, cacaoa si le amestecam bine.


Pe masa de lucru presaram putina faina alba.


Rupem o bucatica din aluat, ii dam o forma dreptunghiulata, apoi o taiem patratele mici.


Pe fiecare patratel, pe mijloc, punem putina umplutura, apoi unim cate doua colturi opuse de aluat.


La fel procedam cu toate cornuletele.


Tapetam cu hartie de copt o tava si asezam cornuletele.


Le introducem in cuptorul incins pana de rumenesc usor deasupra, dar nu foarte mult.


Cand sunt gata le scoatem, le lasam 10 minute sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.


Le pastram intr-o cutie cu capac sau intr-un bol acoperit cu folie alimentara.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

12.07.2014, 22:06

Multumesc Bianca

Rocsi 1

12.07.2014, 22:07

Mamaie multumesc

Rocsi 1

12.07.2014, 22:07

Multumesc Simona.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06