Cornulete cu untura si iaurt

de Rocsi in Prajituri, 9 Iul 2014 | 10369 vizualizari

 

Daca vreti niste cornulete super, super fragede, cu siguranta astea sunt. Cum le-am scos din cuptor, 5 minute le-am lasat la racorit, apoi am mancat jumatate de tava eu si prietenul meu. Fiind umplute cu nuca, asa cum imi place, nu am putut sa ma abtin doar sa gust :D..Delicioaseeee!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr untura
  • 200 gr iaurt
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 500-550 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 castron nuca macinata
  • 1 canita lapte fierbinte
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • zahar pudra
Portii: 65
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura si iaurt:

Aluatul:


Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema.


Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.


la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta, treptat, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de modelat.


Il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute.


Umplutura:


Peste nuca macinata turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana obtinem o pasta mai groasa.


Adaugam zaharul, esenta de rom, cacaoa si le amestecam bine.


Pe masa de lucru presaram putina faina alba.


Rupem o bucatica din aluat, ii dam o forma dreptunghiulata, apoi o taiem patratele mici.


Pe fiecare patratel, pe mijloc, punem putina umplutura, apoi unim cate doua colturi opuse de aluat.


La fel procedam cu toate cornuletele.


Tapetam cu hartie de copt o tava si asezam cornuletele.


Le introducem in cuptorul incins pana de rumenesc usor deasupra, dar nu foarte mult.


Cand sunt gata le scoatem, le lasam 10 minute sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.


Le pastram intr-o cutie cu capac sau intr-un bol acoperit cu folie alimentara.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Rocsi 1

12.07.2014, 22:06

Multumesc Bianca

Rocsi 1

12.07.2014, 22:07

Mamaie multumesc

Rocsi 1

12.07.2014, 22:07

Multumesc Simona.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede