Desert briose bicolore cu ciocolata in interior

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 15 Dec 2019 | 1306 vizualizari

 

Am pregatit un desert asemanator cu checul cu cacao, numai ca sub forma de briose, umplute cu ciocolata.
Au disparut imediat de pe farfurie!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 80 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat (8g)
  • 100 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingura apa
  • 100 g ciocolata cu lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose bicolore cu ciocolata in interior:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, usor, de jos in sus, cu ajutorul unei spatule din silicon.

Intr-o tava pentru briose se pun forme de silicon unse cu ulei. Acestea se umplu cu 1-2 lingurite de aluat .

Se pastreaza putin aluat, care se amesteca cu cacaua si cu apa. Se pune cate o lingurita din el peste aluatul din formele pentru briose.

Se amesteca aluaturile cu lingurita si/sau cu ajutorul unei scobitori.

Se introduce tava la cuptor pana cand briosele trec de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca complet.

Se topeste ciocolata. Puteti topi si 200 g deoarece ea a patruns in blat si a mai ramas putina in briose.

Ciocolata se pune intr-un recipient pentru mustar sau intr-o punga groasa, in functie de ce aveti prin casa, si se lasa sa se racoreasca.

Cu ajutorul unei ustensile pentru scos miezul prajiturilor, se scoate blatul din mijlocul brioselor, de pe partea inferioara.

Se umple gaura briosei cu ciocolata, apoi se pune blatul scos inapoi (se mai taie un pic din el pentru a intra bine la loc).

Se pun briosele pe hartiute si se pot servi.

Puteti sa le bagati si la frigider ca sa se intareasca ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose bicolore cu ciocolata in interior" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

16.12.2019, 19:54

Minunate!

Geanina87 1

17.12.2019, 12:20

Rocsi 1

17.12.2019, 20:24

Ce minunate sunt aceste briose! Mmm, deja mi s-a facut pofta!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Coaste de porc glazurate
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb

de oanapl 7

ieri la 22:17

Piept de pui cu gogosari in sos

de Rocsi 9

ieri la 19:15

Cartofi cu sunculita, gratinati

ieri la 18:25

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase