Cornulete cu untura si iaurt

de Rocsi in Prajituri, 9 Iul 2014 | 30902 vizualizari

 

Daca vreti niste cornulete super, super fragede, cu siguranta astea sunt. Cum le-am scos din cuptor, 5 minute le-am lasat la racorit, apoi am mancat jumatate de tava eu si prietenul meu. Fiind umplute cu nuca, asa cum imi place, nu am putut sa ma abtin doar sa gust :D..Delicioaseeee!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr untura
  • 200 gr iaurt
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 500-550 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 castron nuca macinata
  • 1 canita lapte fierbinte
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • zahar pudra
Portii: 65
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura si iaurt:

Aluatul:

Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema.

Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.

la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta, treptat, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de modelat.

Il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute.

Umplutura:

Peste nuca macinata turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana obtinem o pasta mai groasa.

Adaugam zaharul, esenta de rom, cacaoa si le amestecam bine.

Pe masa de lucru presaram putina faina alba.

Rupem o bucatica din aluat, ii dam o forma dreptunghiulata, apoi o taiem patratele mici.

Pe fiecare patratel, pe mijloc, punem putina umplutura, apoi unim cate doua colturi opuse de aluat.

La fel procedam cu toate cornuletele.

Tapetam cu hartie de copt o tava si asezam cornuletele.

Le introducem in cuptorul incins pana de rumenesc usor deasupra, dar nu foarte mult.

Cand sunt gata le scoatem, le lasam 10 minute sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.

Le pastram intr-o cutie cu capac sau intr-un bol acoperit cu folie alimentara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu rahat