Cornulete cu untura si rahat

de Constelatialeu in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 17386 vizualizari

 

M-am inspirat nitel din reteta lui Rocsi,dar am mai pus de la mine,una alta....ca aveam una alta.....au iesit fragede,delicioase.....sa ma opreasca cineva ca le mananc pe toate.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 g smantana 15% grasime
  • 250 g untura
  • 2 oua
  • cca 700-800 g faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • 2 pliculete zahar vanuilat bourbon
  • 1 pliculet finesse coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • rahat sau orice altceva vreti
Portii: 90
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu untura si rahat:

Untura cu smantana le omogenizam bine,adaugam sarea,ouale,zaharul vanilat,lamaia si praful de copt,amestecam bine si apoi adaugam faina.Framantam un aluat care se poate intinde fara sa se lipeasca.


Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 min.Am format cateva bile de aluat pe care le-am intins in forma de cerc si am taiat triunghiuri pe care am pus bucatele de rahat,le-am rulat si asezat in tava tapetata cu hartie de copt.Mi-au iesit 3 tavi cu cca 30 cornulete in fiecare tava,le-am facut micute,cat se le bagi odata in gura. Am dat tava la cuptorul preincalzit,cca 25-30 min la foc mic.


Cand se rumenesc se scot din cuptor si se tavalesc prin zahar farin....

 

TIPS-URI

1

cand bagam tava la cuptor sub tava punem o craticiara cu apa,sa nu se arda cornuletele pe fund..

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

25.01.2014, 20:46

Ies super fragede, se topesc in gura. Noi le adoram. Ma bucur ca ti-a placut reteta mea

Bya Ralu 1

25.01.2014, 23:22

ce bune sunt

xana 1

27.01.2014, 18:45

Le-as manca in fiecare zi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Lapte condensat