Desert cornulete din albusuri

de oanapl in Prajituri, 21 Ian 2021 | 2045 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
Dacă v-au rămas albușuri de la alte prăjituri, ar fi păcat să le aruncați când puteți pregăti niște cornulețe delicioase. Eu m-am inspirat de la Dana Burlacu (prajituricisialtele.ro).

 

INGREDIENTE

  • 90g albuș (cca. 3 albușuri)
  • 100g unt
  • 50g zahăr
  • 140g făină
  • 25g cacao
  • 50g nuci măcinate
  • 1 linguriță praf de copt (4-5g)
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete din albusuri:

Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul măcinat și sarea. Se adaugă câte puțin untul topit și răcit și esența de vanilie amestecând ușor.
Se adaugă cacaoa, nucile măcinate și apoi făina cu praful de copt. Se amestecă până când se omogenizează ingredientele. Se va obține un aluat ușor moale și lipicios. Se acoperă cu o folie alimentară și se dă la frigider pentru o oră sau chiar peste noapte.
Cuptorul se pornește la 180 grade Celsius.
Aluatul se întinde pe o hârtie de copt. Este ușor sfărâmicios, dar se poate întinde cu sucitorul într-o foaie nu foarte subțire.
Cu un tăietor ondulat (sau cu cuțitul) se decupează tringhiuri cu unghi ascuțit. Triunghiurile se rulează de la bază spre vârf.
Cornulețele se așează în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 grade Celsius, cca.25-30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu mere si ciocolata - 950