Cornulete fragede

de amalia01 in Prajituri, 23 Dec 2014 | 5633 vizualizari

 

O reteta mostenita de la bunica, imbunatatita si modernizata...

 

INGREDIENTE

  • 250 margarina Rama mit butter
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg smantana
  • 600 g faina
  • 2 lgt otet
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • dulceata
  • nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Se pune margarina intr-un bol si se lasa la temperatura camerei pentru 30 de minute. Se amesteca apoi cu zaharul . Se adauga treptat ouale, smantana, zaharul vanilat, sarea , coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se framanta un aluat consistent si fraged, care se lasa 20 minute la frigider.

Se imparte in 3 bucati si fiecare bucata se intinde cu sucitorul in foaie subtire. Se taie in triunghiuri , pe care asezam dulceata amestecata cu nuca si se ruleaza. Se aseaza cornuletele pe hartie de copt in tava si se baga in cuptorul preincalzit , la foc mic, pentru 35 de minute.

Se lasa pana se rumenesc usor, apoi se scot si se pudreaza cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem de prune