Rulada cu ciocolata,cafea si crema mascarpone

de lilik in Prajituri, 20 Sep 2012 | 3830 vizualizari

 

este o rulada gen "Tiramisù" ,cu crema fina de mascarpone,cafea si bucatele de ciocolata...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de cafea
  • 75 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • Alte ingrediente:
  • 100 ml cafea tare
  • 50 ml lapte
  • 50 gr ciocolata neagra
  • bombonele pt decor(sau cacao)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata,cafea si crema mascarpone:

Prima data pregatim crema:


punem galbenusurile cu zaharul si lichiorul intr-un vas pe baie de aburi si mixam la viteza mica pana vedem ca se ingroasa,apoi dam deoparte si continuam sa mixam pana se raceste.


Mixam frisca cu mascarpone si zaharul vanilat,apoi adaugam crema de oua si amestecam usor,apoi dam crema obtinuta la rece.


Apoi pregatim blatul:


separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul ca pentru bezea,apoi adaugam galbenusurile,uleiul si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao(cernute).


Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt,o nivelam si o punem in cuptorul incins la 180° timp de 10-12 minute.


Cand este gata scoatem din cuptor si presaram deasupra putin zahar tos,apoi punem pe un prosop de bucatarie curat si rulam,apoi il lasam asa sa se raceasca.


Cand blatul s-a racit amestecam cafeaua cu laptele si topim ciocolata pe baie de aburi.


Asamblarea ruladei:


Desfacem blatul si cu o pensula insiropam usor cu cafea,apoi il ungem cu crema mascarpone(tinem 2 linguri de crema pt decor) si pe sufafata cremei punem ciocolata topita ,dupa care rulam.


Ungem rulada cu crema tinuta deoparte si presaram bombonele pt decor.


Dam la frigider cateva ore apoi servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata,cafea si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

lilik 1

22.09.2012, 09:37

Dena facem alta,nu-i problema

lilik 1

22.09.2012, 09:39

Scortisoara cu drag

lilik 1

22.09.2012, 09:40

Va multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada "Krem a la Krem"