Cornulete fragede cu gem de visine

de anca_rm in Prajituri, 7 Mar 2014 | 3479 vizualizari

 

Aceasta reteta seamana foarte mult cu reteta bunii de cornulete, dar cu mai putina grasime si nu cu magiun ci cu gem de visine, am facut eu .
Imi aduc aminte cu mare drag cand faceam impreuna cu ea cornulete, gogosi sau tascute cu magiun sau branza ...hmm cat de bune puteau fi.
Si la fel ca ea am avut si eu ajutor :)

 

INGREDIENTE

  • -500 gr faina
  • -5 linguri untura (120 gr )
  • -4 galbenusuri
  • -6 linguri smantana (150 gr)
  • -2 linguri zahar (optional)
  • -1 vraf cutit sare
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • Pt umplut :
  • gem de prune, gem de visine, rahat sau altceva
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem de visine:

Cernem faina si o punem intr-un bol mai inalt.


Adaugam smantana, untura, ouale , sarea, zaharul si scortisoara si framantam bine . In functie de caliatatea smantanii pe care o folositi si a fainii se poate sa mai ceara faina . Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti intinde .


Acuma le acoperim si le lasam pana pregatim umplutura si tava .


Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade si tava o tapetam cu hartie.


Intindem aluatul cu sucitorul, trebuie sa-l intindem bine ..dar totusi nu foarte subtire. Taiem patratele , punem in mijloc umplutura si rulam .


Asezam pe tava si continuam pana cand terminam toate .


Dam tava la cuptor si coacem cam 20 minute , se rumenesc putin deasupra si atunci sunt gata .


Le pudram cu zahar cand sunt gata si servim alaturi de ceasca de cafea, de lapte sau ceai sau asa ..pur si simplu

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Pushaa 1

07.03.2014, 16:38

hmmmmmmmm ce bune!!

Rocsi 1

07.03.2014, 20:16

Servesc si eu

anca_rm 1

10.03.2014, 09:49

multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach