Cornulete fragede cu gem de visine

de anca_rm in Prajituri, 7 Mar 2014 | 6321 vizualizari

 

Aceasta reteta seamana foarte mult cu reteta bunii de cornulete, dar cu mai putina grasime si nu cu magiun ci cu gem de visine, am facut eu .
Imi aduc aminte cu mare drag cand faceam impreuna cu ea cornulete, gogosi sau tascute cu magiun sau branza ...hmm cat de bune puteau fi.
Si la fel ca ea am avut si eu ajutor :)

 

INGREDIENTE

  • -500 gr faina
  • -5 linguri untura (120 gr )
  • -4 galbenusuri
  • -6 linguri smantana (150 gr)
  • -2 linguri zahar (optional)
  • -1 vraf cutit sare
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • Pt umplut :
  • gem de prune, gem de visine, rahat sau altceva
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem de visine:

Cernem faina si o punem intr-un bol mai inalt.

Adaugam smantana, untura, ouale , sarea, zaharul si scortisoara  si framantam bine . In functie de caliatatea smantanii pe care o folositi si a fainii se poate sa mai ceara faina . Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti intinde .

Acuma le acoperim si le lasam pana pregatim umplutura si tava .

Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade si tava o tapetam cu hartie.

Intindem  aluatul cu sucitorul, trebuie sa-l intindem bine ..dar totusi nu foarte subtire. Taiem patratele , punem in mijloc umplutura si rulam .

Asezam pe tava si continuam pana cand terminam toate .

Dam tava la cuptor si coacem cam 20 minute , se rumenesc putin deasupra si atunci sunt gata .

Le pudram cu zahar cand sunt gata si servim alaturi de ceasca de cafea, de lapte sau ceai sau asa ..pur si simplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Pushaa 1

07.03.2014, 16:38

hmmmmmmmm ce bune!!

Rocsi 1

07.03.2014, 20:16

Servesc si eu

anca_rm 1

10.03.2014, 09:49

multumesc tuturor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete de zapada