Cornulete fragede cu nuca de cocos

de diana_k in Prajituri, 29 Noi 2010 | 14617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat
  • 1 kg faina
  • 300ml lapte
  • 200ml ulei
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 25g drojdie
  • 1 plic praf de copt
  • coaja la doua lamai
  • esenta de rom
  • cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • pt sirop: 
  • se fierbe: 1 1/2 cana zahar cu 1/3 cana apa
  • 200g nuca cocos,
  • nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu nuca de cocos:

se face o maia din drojdie lapte caldut, o lingura de zahar, 100g faina . Se lasa 10 minute la crescut. Faina se cerne, se pune intr-un lighean, se toarna maiaua, se dauga uleiul, ouale batute, sarea, restul de zahar si praful de copt si se framanta un aluat. Se imparte in trei, o treime se framanta cu cacao si esenta de rom, restul de aluat se framanta cu coaja de lamaie si zaharul vanilat, apoi se lasa la crescut o ora si jumatate. Dupa ce a crescut se imparte fiecare in opt bile, se suprapune o bila neagra peste un alba, se intinde o foaie rotunda subtire de 3 mm si se modeleaza cornulete

Se lasa 20 minute la crescut in tava apoi se coc in cuptorul incinsa bine. Cornuletele caldute se dau prin sirop apoi prin nuca cocos

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cornulete fragede cu nuca de cocos-0
Cornulete fragede cu nuca de cocos-1
Cornulete fragede cu nuca de cocos-2
Cornulete fragede cu nuca de cocos-3
Cornulete fragede cu nuca de cocos-4
Cornulete fragede cu nuca de cocos-5
Cornulete fragede cu nuca de cocos-6
Cornulete fragede cu nuca de cocos-7

COMENTARII (13)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 07:56

foarte buuuune

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

02.11.2011, 10:10

ce frumoase sunt..............

deliciousflavours

deliciousflavours 1

03.11.2011, 11:42

imi place tare mult cornuletele astea insiropate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!