Cornulete fragede cu nuca si vanilie

de Lavinia in Dulciuri, 24 Feb 2014 | 7483 vizualizari

 

Le-am facut prin toamna cred iar acum ma uitam prin pozele cu retete mai vechi si am dat de ele.Reteta am luat-o de la Gabita ;;) Sunt atat de fragede si delicate incat se topesc in gura!

 

INGREDIENTE

  • 210 margarina
  • 70 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g nuca macinata
  • coaja de la 1 lamaie mica
  • 1 ou
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • zahar pudra vanilat pentru tavalit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu nuca si vanilie:

Mixeaza margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa. Adauga oul si mai mixeaza 1-2 minute.

Adauga apoi nuca macinata,coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Incorporeaza treptat faina si amesteca bine. Vei obtine un aluat mai moale dar care se lucreaza destul de usor. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Rupe cate putin din aluat si formeaza mici suluri pe care le pui in tava sub forma de cornulete. Baga tava in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor. (Mie mi-au iesit 2 tavi) Trece cornuletele fierbinti(cu mare grija ,sunt foarte fragede) prin zaharul pudra vanilat.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu nuca si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (42)

madi_marin 1

25.02.2014, 18:47

am salvat si eu reteta , ca imi plac mult cum arata si sigur sunt si bune

gaby_duceag 1

25.02.2014, 18:52

MADI, bineinteles ca fiind facute după o reteta de-a mea, nu pot fi...decat un real succes

Lavinia 1

25.02.2014, 20:14

Multumesc
Gabi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu cocos si nuca, de post