Cornulete fragede cu untura si cu nuca

de mena29 in Dulciuri, 22 Ian 2014 | 38993 vizualizari

 

Aceasta este reteta mea de cornulete fragede cu untura si cu nuca pe care a placut-o atat de mult Ancuta la Satic,vara trecuta cand a avut loc una dintre intalnirile bucatarasilor.M-am gandit sa postez reteta ca poate ii este dor Ancutei de cornuletele mele :P :)))

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina alba
  • 300 g untura de porc
  • 350 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 pahar cu apa
  • 1 lingura extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu untura si cu nuca:

Untura trebuie sa fie la temperatura camerei. Framantam intre degete untura cu faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adaugam nuca macinata si amestecam, coaja rasa de la o lamaie, extractul de vanilie si apa. Framantam bine aluatul si-l dam pentru vreo doua ore la frigider, invelit intr-o folie alimentara.

Scoatem aluatul de la rece, rupem din el bilute mici si formam cornulelele. Asezam cornuletele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul incins la 170-180 grade C pana devin rumene.

Cornuletele fierbinti le pudram cu zahar pudra vanilat, le lasam sa se raceasca si le depozitam in cutii cu capac.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu untura si cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Aletta 1

07.02.2017, 11:41

hmm, ce bune sunt, o sa fac si eu

Micaela 1

21.12.2017, 10:27

buna dimineata, este ok aceasta reteta, dar lipseste ceva , lipseste zaharul din aluat, imi aduc aminte soacra mea punea, ca doar faina, untura si nuci cu esente nu are un gust prea bun toate retele gasite contin si zahar in aluat sunt cantitati egale. apoi apa se poate inlocui cu lapte?
merci mult. astept un raspuns
toate cele bune

mena29 1

21.12.2017, 11:59

Micaela, te asigur că sunt niște cornulețe delicioase exact asa cum este rețeta , fără zahăr în aluat. Am specificat în rețetă ca vom trece cornulețele fierbinți prin zahăr pudră vanilat. Cornulețele au trecut testul cu brio în rândul bucatarașilor care le-au gustat, la întâlnirile organizate ale bucatarașilor. Pentru gustul nostru au fost suficient de dulci pentru ca ele fierbinți fiind, se prinde de ele foarte mult zahar pudră. Sunt sigură însă că nu este o problema dacă vrei tu, să adaugi și puțin zahar în compoziție. Eu nu am înlocuit apa cu lapte deci nu pot să-ți răspund.
O zi buna îți doresc și spor la treburile de acum, înainte de sărbători!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca