Cornulete fragede cu untura si cu nuca

de mena29 in Dulciuri, 22 Ian 2014 | 20022 vizualizari

 

Aceasta este reteta mea de cornulete fragede cu untura si cu nuca pe care a placut-o atat de mult Ancuta la Satic,vara trecuta cand a avut loc una dintre intalnirile bucatarasilor.M-am gandit sa postez reteta ca poate ii este dor Ancutei de cornuletele mele :P :)))

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina alba
  • 300 g untura de porc
  • 350 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 pahar cu apa
  • 1 lingura extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu untura si cu nuca:

Untura trebuie sa fie la temperatura camerei. Framantam intre degete untura cu faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adaugam nuca macinata si amestecam, coaja rasa de la o lamaie, extractul de vanilie si apa. Framantam bine aluatul si-l dam pentru vreo doua ore la frigider, invelit intr-o folie alimentara.


Scoatem aluatul de la rece, rupem din el bilute mici si formam cornulelele. Asezam cornuletele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul incins la 170-180 grade C pana devin rumene.


Cornuletele fierbinti le pudram cu zahar pudra vanilat, le lasam sa se raceasca si le depozitam in cutii cu capac.


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu untura si cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

mena29 1

25.01.2014, 00:39

Da Dia,alea care au fost cele mai bune)))),mai bune ca ale Ancutei

alilianaa 1

25.01.2014, 08:36

tare bune !

Aletta 1

07.02.2017, 11:41

hmm, ce bune sunt, o sa fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu cocos si nuca, de post